|

Milli e posta geliyor

Dijital iletişim güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için atılım yapan Türkiye, yerli ve milli e posta sistemini 2018 yılının sonuna kadar tamamlayıp kamu kurumlarında kullanmayı hedefliyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı açıklamaya göre yerli sistem sayesinde e postalar, milli sistem sayesinde daha güvenli hale gelecek.

Yeni Şafak
11:31 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 13:30 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
2018 yılının sonunda yerli ve milli e post, kamu kurumlarında kullanılmaya başlanacak.
2018 yılının sonunda yerli ve milli e post, kamu kurumlarında kullanılmaya başlanacak.

Kurumsal ve bireysel iletim sağlamak için kullanılan E-postalar, hayatımızın her alanında kullanılmaya başladı. Reklamlar, bildirimler, bilgilendirme faaliyetleri ve hatta kurumsal evraklar dahi günümüzde e- mail ortamından iletimi sağlanıyor.

Lakin kurumsal bilgilere kadar birçok resmi evrakın, mail ortamında iletilmesi güvenlik açığını beraberinde getiriyor. Serverlar üzerinde gezinen bu mailler, kötünü niyetli siber casuslarının eline geçebiliyor, hatta devletlerarası ciddi sorunlara dahi neden olabiliyor.

Önce kamu kurumlarında kullanılacak

Gelişmekte olan ülkemizde kullanılan mailler ise kendi sistemimiz olmadığı için yurt dışına çıkıyor ve ülkemize yani gönderilen kişiye geri geliyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı açıklamaya göre ise yerli ve milli e posta sistemi posta sistemi tamda bu manada ülke güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için geliyor. 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanımına sunulması beklenen yerli ve milli e posta, yakın zaman içerisinde vatandaşların kullanımına da sunulması bekleniyor.

#Ahmet Arslan
#E posta
#Mail
#Yerli
7 yıl önce