|

Minecraft artık rakipsiz değil

Dünya çapında yüz milyonlarca fanatiği olan yaşayan efsane Minecraft oyununa sağlam bir rakip geldi.

Yeni Şafak
14:28 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 11:28 - 2/06/2015 Salı
Diğer

Dünya çapında yüz milyonlarca fanatiği olan efsane oyun Minecraft'a sağlam bir rakip geldi.



Geçtiğimiz aylarda Minecraft temalı lego setlerini satışa sunan Lego dün itibarı ile de Minecraft'a rakip olarak konumlandırdığı yeni oyununu çıkardı.



Lego Worlds ismini taşıyan ve online oyun platformu Steam üzerinden erken erişime açılan oyun şu anda ödemeli beta formunda olduğu için halihazırda geliştirilmekte olan oyunlar da satın alınabiliyor. Oyunseverlerin bileceği üzere 'ödemeli beta' sisteminin öncülüğünü yapan oyun da aslında Minecraft'ın kendisi idi.



Aynı Minecraft'ta olduğu gibi oyuncuların kendi dünyalarını dilediği gibi şekillendirmesi esasına dayanan Lego Worlds'ün farkı ise dünyaların Lego'dan inşa edilmiş olması. İşte bu Lego'dan dünyalarda hayal ettiğimiz ölçüde garip, üstün vb. gibi karakterler, yaratıklar, modeller veyahut araçlar yapıp kendi maceramızı yaşayabiliyoruz.



Şimdilik sadece Windows platformuna yönelik gelen oyunun şimdiki haline kıyasla önemli eklentiler ve yenilikler içerecek olan tam sürümünün önümüzdeki yılın başlarında yayımlanması bekleniyor ki bunların arasında çoklu oyuncu modu, içerik paylaşma gibi önemli ayrıntılar da olacak.


#oyun
#lego
#minecraft
#steam
#lego worlds
9 yıl önce