|

Model 3’ü artık satmak istemiyor

Beklenilen çok üzerinde ön sipariş alan Tesla Model 3 hakkında şirketin kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk üzücü bir açıklama yaptı. Şirketin CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre beklenilenin üzerinde verilen ön sipariş üretim aşamasında sorunlar yaratıyor. Söz konusu duruma çözüm için Musk, Model 3’ü satmamak için elimizden gelen önlem alınacak şeklinde açıklama yaptı.

Yeni Şafak
10:09 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 2/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Beklenilenin çok üzerinde ön sipariş alan Tesla model 3'ün üretiminde sorun yaşandığı içi Elon Musk, artık satmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız şeklinde açıklamada bulundu.
Beklenilenin çok üzerinde ön sipariş alan Tesla model 3'ün üretiminde sorun yaşandığı içi Elon Musk, artık satmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız şeklinde açıklamada bulundu.

Elektrikli otomobilde öncü marka olan Tesla, 2016’nın Mart ayında tanıtımını gerçekleştirdiği Model 3’ün geçtiğimiz günlerde ilk teslimatını gerçekleştirdi. Tesla modelleri arasında oldukça iddialı olan Model 3, şirketin CEO’su Elon Musk’ın açıkladığı verilere göre beklenilenin çok üstünde bir ilgi gördüğü anlaşılıyor. Hatta Musk aracı satmamak için elimizden geleni yapıyoruz ifadesini dahi dile getirdi.

Tesla’nın kurucusu ve CEO’su olan Musk, Model 3’ün tanıtımından sonra ön sipariş patlaması yaşandığını belirtti. başlarda ön sipariş rakamlarını açıklamak istemeyen CEO, sayının yükselmesi ile birlikte üretim kanadında sorunlar yaşayınca rakamları açıkladı.

Bu zamana kadar yarım milyon ön sipariş alan elektrikli otomotiv devi, bu zamana kadar rezervasyon başı 1.000 dolardan 500 milyon dolar gelir elde etmiş durumda.


Araç için hiçbir pazarlama ve reklam çalışması yürütmediğini açıklayan Elon Musk, yapılması durumunda satışlarda çok ciddi patlama yaşanacağını ifade etti. Lakin şirketin ünlü CEO’su Elon Musk, yüksek ön sipariş talebi yüzünde araç üreminde sorun yaşadığını ve aracı daha fazla satmamak için elinden geleni yapacağını ifade ederek Tesla meraklılarına üzücü haberi verdi.

Ayrıca yeni telim edilmeye başlanılan Tesla model 3’e firma son derece güveniyor. Hatta 1.6 milyon kilometre bakıma gerek kalmadan kullanılabileceği ifade ediliyor.

#Tesla
#Model 3
#Elon Musk
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce