|

Musk’ın yapay zekası dünyanın en iyi oyuncularını yendi

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu olarak bilinen Elon Musk’ın kar amacı gütmeden 60 mühendisle el ele vererek geliştirdiği OpenAI adındaki yapay zeka, profesyonel oyunculara karşı başarısını kanıtladı. Öğrenme yeteneği sayesinde oyuncuları iki haftada yenecek seviyeye ulaşan OpenAI, gelecek sene beşe beş karşılaşmalara çıkarılması bekleniyor.

Yeni Şafak
11:32 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:32 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Elon Musk'ın OpenAI adındaki yapay zekasının profesyonel oyuncuları alt etmesi sadece iki haftasını aldı.
Elon Musk'ın OpenAI adındaki yapay zekasının profesyonel oyuncuları alt etmesi sadece iki haftasını aldı.

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu olarak bilinen Elon Musk, hayata geçirdiği çılgın projeleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. En çok Tesla ile gündeme gelen Musk, geleceğin teknoloji gözde şirketleri SpaceX ve Boring Company ve Hyperloop One ile de adını sıkça duyurmaya başladı.

Son olarak geleceğin en önemli teknolojisi yapay zeka ile gündeme gelen teknolojinin dahi ismi, bu kulvar da da başarısını kanıtlamayı başardı. Hiçbir kar amacı gütmeden 2015 yılında 60 mühendis ile birlikte ortaya koydukları yapay zeka teknolojisi OpenAI öğrenebilme yeteneği sayesinde büyük oyun ustalarını bir bir alt etmeye başladı.

Son olarak Valve’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Dota 2 turnuvasında dünyanın en iyi oyuncularına karşı mücadele veren OpenAI, rakibini yenerek izleyenleri kendine hayran bıraktı. Öğrenme kabiliyeti sayesinde profesyonel oyuncuları 2 hafta gibi kısa bir sürede alt edebilecek hale gelen yapay zeka oyuncuları da adeta şaşırttı.


Karşılaşmada yenilen Dendi “Karşımda bir insanla oynuyormuş gibi hissettim ama yer yer biraz daha farklıydı.” şeklinde durumu ifade etti.

Profesyonel oyuncularla yaptığı karşılaşmalarda başarısın kanıtlayan OpenAI, önümüzdeki yıl beşe beş karşılaşmalara da çıkarılması planlanıyor.

#Elon Musk
#Yapay zeka
#Valve
#OpenAI
7 yıl önce