|

Mynet'ten bir ilk

Mynet, Türk Internet sektöründe bir 'ilk'i daha gerçekleştirdi. Mynet'in web trafiği, üye sayıları ve reklam gösterimi ölçüm süreçleri Andersen tarafından denetlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2001 Sunday
Güncelleme: 18:43 - 8/02/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

2 milyonu aşan üye sayısı ve aylık 85 milyon web trafiği (sayfa gösterimleri) ile Türkiye'nin önde gelen portalı olan Mynet.com'un, web trafiği, üye sayıları ve reklam gösterimi ölçüm süreçleri, dünyaca ünlü bağımsız denetleme şirketi Andersen tarafından denetlendi. Mynet.com'dan yapılan açıklamada, sitenin Bilgi Güvenliği ve Gizliliği, İşlem Tutarlılığı ve İş Uygulamaları gibi başlıca iş prensiplerinin denetlendiği çalışmada, Mynet.com'un reklam verenlere açıklamış olduğu web trafiği, üye sayısı ve reklam gösterimi verilerinin reklam verenin kullanımı için çok sağlıklı bir şekilde ölçüldüğü belirtildi.



MyNet: Bu bir devrim!


MyNet açıklamasında, bağımsız araştırma kuruluşlarından Anderson'un yaptığı bu araştırmanın ziyaretçi trafiği ve reklamverenlere sunulan raporlar üzerindeki tartışmalara iyi bir cevap olduğu kaydedildi. İletişim sektöründe sürekli sorgulanan, web trafiği, üye sayısı ve profilleri ile reklam gösterimi ölçüm süreçleri konusundaki belirsizlik hatırlatılan açıklamada, bu çalışmanın Türk internet sektörü için bir devrim olduğu ifade edildi.



Reyting 'net'te de sorun


İnternetteki reklam pastasının paylaşılması sırasında, web portallarının aldıkları ziyaretçi sayısı da sürekli tartışma konusu oluyor. Televizyonlarda olduğu gibi internette de "reyting" sorunu yaşanıyor. Birçok site, milyonlarca "hit" aldığını söylüyor. Bunu denetleyecek tarafsız bir kurum bulunmayışı sorunu kronikleştiriyor. Denetim, reklam verenlere reklam yatırımı yapabilmeleri için güvenilir bir ortam yaratması ve sağlam veriler sunabilmesi büyük önem teşkil ediyor.



2 milyon kişi MyNet'li



2 milyonu aşan üye sayısı bulunan Mynet'in kayıtlı üyelerinin % 60'ı meslek sahibi.



Mynet sayfaları kullanıcılar tarafından ayda 85 milyon kez görüntüleniyor.



Mynet Mymail servisinde günde ortalama 650.000 e-posta gönderiliyor ve alınıyor.



Mynet Mysite servisi ile 280.000 kullanıcı kendi web sitesini oluşturdu ve Mynet Mysite'de yayınlıyor.



Mynet kullanıcıları ayda ortalama 637.000 e-kart gönderiyor, 637.000 internet kullanıcısı Mynet e-kartlarını alıyor.



Mynet Sohbet Odaları'na ayda ortalama 260.000 kişi web üzerinden ziyaret ediyor; aynı anda ortalama 5.000 kişi Mynet Odaları'nda sohbet ediyor.



Mynet Panoları'na bırakılan mesajlar ayda 6 milyon kez okunuyor.



Mynet Oyun Odaları'nda ayda ortalama 218.000 kişi oyun oynuyor.



MyNet, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye'de "portal" kavramını en çok gündeme getiren kuruluş oldu. Ekran görüntüsü ve açtığı servislere bakıldığında MyNet için "Türkiye'nin Yahoo!"su olmaya çalışıyor diyebiliriz. Son olarak anlık mesajlaşma yazılımını da servisleri arasında ekleyen MyNet, bu iddiamızı daha da güçlendirdi. Portal diye geçinen bir çok sitenin böyle bir hizmeti olmadığı ve bu ilki de MyNet'in gerçekleştirildiği düşünülürse, MyNet için "Türkiye'nin Yahoo!"su denilmesinin doğru olduğu görülebilir.


#Mynet
#İnternet
#Web
22 years ago