|

Note 7 ile dalga geçen GTA V moduna dava açılacak

Note 7 bataryalarında yaşanan sorun sonrası GTA V için çıkan modda, telefonlar bomba olarak kullanabiliniyordu. Samsung, bu duruma daha fazla dayanamadı ve dava açmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
11:39 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 08:43 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Note 7'ler GTA V oyununda bomba olarak kullanılabiliyordu.
Note 7'ler GTA V oyununda bomba olarak kullanılabiliyordu.

Samsung'un ön sipariş rekoru kıran Galaxy Note 7 serisi telefonları maalesef tam bir hayal kırıklığına dönüşmüş, piyasadan toplanmaya başlanmış ve üretimi durmuştu. Tarih sahnesinden silinmeye hazırlanan telefonun üretim kaynaklı sorunu nedeniyle bataryaları kendi kendine yanıyor veya patlıyordu. Büyük bir fiyaskoya dönüşen olay sonrası yaşananlarla dalga çeken birçok caps, yazı paylaşılmıştı. Olay öyle boyutlara vardı ki dünyanın en popüler oyunlarından biri olan GTA V üzerinde yayınlanan bir özel modda Galaxy Note 7'ler sticker (yapışkan) bomba olarak kullanılmaya başlanmıştı!



GTA V oyuncularının 'çok beğendiği' bu yeni özel mod hakkında onlarca video çekildi. Bazı videoların YouTube üzerinde milyonlarca kez izlenildiği görülüyor. Fakat Samsung, bu yapılanları kendi fikri mülkiyesine yapılmış bir taciz olarak algılamış olacak ki şirkete bağlı hukuk bürosu mahkemeye başvurdu. Başvuru incelendiğinde bu modun hem teknolojik şirketin dijital telif haklarını çiğnediği hem de şirkete karşı kışkırtıcı öğe barındırdığı konuları üzerinde duruluyor. Her ne kadar modu yapan kişi mod üzerinden para kazanmasa da şirket modun tamamen kaldırılmasını, yayınlanan videoların silinmesini, ekran görüntülerinin de kaldırılmasını istiyor. Eğer mahkeme şirketten yana karar alırsa modun yapımcısı açısından sonuç hiç iyi olmayacak gibi gözüküyor.







#Galaxy Note 7
#Samsung
#Dava
#GTA 5 Note 7 Modu
8 yıl önce