|

Obama bir ilke imza attı

Gençlerin bilişimde uzmanlaşması gerektiğini belirten ABD Başkanı Obama, bu alanda ilk adımı kendi attı ve bilgisayar programı yazdı.

Yeni Şafak
10:33 - 9/12/2014 Tuesday
Güncelleme: 08:42 - 9/12/2014 Tuesday
Diğer

Uzun bir süredir gençlerin bilişim teknolojilerine hakim olması gerektiğinin altınız çizen ABD Başkanı Obama, gençlere ilham vermek için ilk adımı attı ve bilgisayar programı yazan ilk ABD Başkanı oldu.


Her yıl düzenlenen Computer Science Education Week’e (Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası) destek olmak için bu organizasyona katılan Obama, burada uzmanların da yardımıyla basit bir bilgisayar programı yazdı ve ABD tarihinde bir ilke imza attı.


Başkan Obama, gençlerin bilişim teknolojilerine hakim olmasının gerekliliği ile ilgili geçen sene yaptığı açıklamada “Bu yönde bilgi sahibi olmak sizin ve ülkenizin geleceği için oldukça önemli. ABD’nin gücünü koruması için sizin gibi gençlerin bu alanda uzmanlaşmasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullanmıştı.


Her yıl gençlere yeni teknolojiyi öğretmek için düzenlenen Computer Science Education Week (Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası), bu yıl 8 Aralıkta kapılarını açtı. 14 Aralık'ta son bulacak olan etkinlikte gençlere konuyla ilişkili çeşitli eğitim programları sunuluyor.

#obama yazılım
#obama bilişim
#obama bilgisayar
9 years ago