|

Ölümcül hatalı hava yastığı üreten Takata batmak üzere

Otomotiv devlerine tedarik ettiği hava yastıklarında ölümcül hata bulunan ve 16 kişinin ölümüne sebep olan Japon Takata şirketi batağın eşiğinde. Otomotiv üreticilerinin anlaşmaları feshetmesi ve yatırımcıların geri çekilmesi, şirketi batağın eşiğine getirdi.

Yeni Şafak
15:22 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:22 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Takata, dünyanın en büyük hava yastığı tedarikçileri arasında bulunuyordu.
Takata, dünyanın en büyük hava yastığı tedarikçileri arasında bulunuyordu.

Dünya çapında birçok otomotiv devine hava yastığı tedarik eden Takata şirketi, geçen yıl skandallarla gündeme gelmişti. Audi, BMW, Ford, Mercedes, Honda, Toyota ve Volkswagen gibi dev şirketlere dahi hava yastığı üreten şirketin ürünlerinde ölümcül hata tespit edilmiş ve 85 milyon aracın risk altında olduğu ifade edilmişti.

  • Takata hava yastıklarındaki ölümcük hata:
  • Kaza sırasında hava yastığı patladığı esnada inflatörler (püskürtücü) aşırı güçlü püskürtme yaptığı için bir şarapnel etkisi oluşturuyor. Bu da sürücünün ve yolcunun yaralanmasına yol açıyor.

Söz konusu hatadan dolayı dünya çapında 16 kişinin hayatını kaybettiği, 180’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. İşte tüm bu gelişmeler üzerine Japon Takata şirketi iflasın eşiğine geldi.

Kesilen tazminat cezalarının yanı sıra, birçok şirket artık Takata ile çalışmaktan vazgeçti ve anlaşmaları feshetti. Elindeki müşterileri kaybeden şirket, son çıkış olarak Key Güvenlik isimli bir şirketten yatırım bekliyordu. Fakat oradan da beklediği desteği göremeyen şirket, böylelikle batağın eşiğine geldi.

Beklediği desteği göremezse Takata’nın yakın zaman içinde iflas etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

#Takata
#Hava yastığı
7 yıl önce