|

Opel'in yeni sahibi Peugeot oluyor

ABD'li General Motors bünyesinde bulunan Alman otomotiv devlerinden Opel el değiştiriyor. General Motors ile PSA Grubu'nun anlaşmaya vardığı ifade ediliyor. 1-2 gün içinde yapılması beklenen resmi açıklamayla birlikte Opel, resmen Fransız PSA Grubu'na geçmiş olacak.

Yeni Şafak
14:38 - 5/03/2017 Pazar
Güncelleme: 15:03 - 5/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Alman otomotiv üreticisi Opel'in geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni Astra bir hayli beğeni toplamıştı.
Alman otomotiv üreticisi Opel'in geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni Astra bir hayli beğeni toplamıştı.

Uzun bir süredir Opel'in zarar ettiği ve General Motors'un Opel'i elden çıkartacağı konuşuluyordu. İşte bu söylentiler nihayet gerçek olmak üzere. Zira gelen son haberler GM ile PSA'nın el sıkıştığını ve Opel'in el değiştireceğini işaret ediyor.



Reuters'in haberine göre, iki dev otomotiv üreticisi, Opel'in satışı konusunda el sıkıştı. 1-2 gün içinde varılan anlaşmanın resmen açıklanması ve Opel'in Fransız PSA Grubu'na geçmesi bekleniyor.



  • PSA Grubu
    : 1976'da Fransa'da kurulan PSA, Avrupa'nın en büyük 2. otomotiv üreticisi olarak biliniyor. Peugeot Societe Anonyme'in kısaltması olan PSA'nın bünyesinde Peugeot ve Citroen bulunuyor.

Bildiğimiz üzere Opel en çok eleştiriyi motor konusunda alıyordu. Zira rakipleri giderek tasarruflu ve performanslı motorlar üretmeye başlarken Opel bu gelişime ayak uyduramadı. Opel'in yeni nesil benzinli motorlarının bile yakıt tüketiminin yüksek olduğu biliniyor. Bununla birlikte Fransız Peugeot ise yakıt dostu olmasıyla tanınıyor. Opel'in PSA Grubu'na geçmesiyle motor kısmında yapılacak iyileştirmeler ile birlikte şirketin tekrar eski şaşalı günlerine geri dönebileceği konuşuluyor.



#Opel
#Peugeot
#PSA
7 yıl önce