|

Osmanlıca Eğitim Android’te

Geçen yıl yüzde 95 ila 98 çeviri başarısına ulaşan 'Osmanlıca Çeviri'yi hizmete sunan Osmanlı Türkçesi arşiv uzmanı Zafer Şık'ın hazırladığı yeni uygulama 'Osmanlıca Eğitim', GooglePlay'de ücretsiz hizmete girdi.

Yeni Şafak ve
16:10 - 9/03/2017 Thursday
Güncelleme: 16:21 - 9/03/2017 Thursday
Yeni Şafak
Osmanlıca Eğitim Android’te
Osmanlıca Eğitim Android’te

Geçen yıl yüzde 95 ila 98 çeviri başarısına ulaşan 'Osmanlıca Çeviri'yi hizmete sunan Osmanlı Türkçesi arşiv uzmanı Zafer Şık'ın hazırladığı yeni uygulama 'Osmanlıca Eğitim', GooglePlay'de ücretsiz hizmete girdi. Eğitim kategorisindeki trendde ikinci sırada olan ve ilk gününde bin 200'den fazla kişi tarafından indirilen Osmanlıca Eğitim sayesinde kurs ve okullardaki Osmanlıca derslerin pratiği yapılabiliyor. Uygulamanın özellikle liselerde ve üniversitelerde Osmanlıca dersi görenlere büyük fayda sağlayacağını anlatan Şık, “Tarih, edebiyat ve ilahiyat bölümlerinde okuyanlara için adeta ilim yuvası kabilinde" dedi.



70 BİN KELİME HAZNELİ


Bu uygulama ile temelden başlayarak ilerleyen Osmanlıca eğitimi sunduklarını söyleyen Şık, şöyle devam etti: “Arşivdeki datalar periyodik güncellenmektedir. Osmanlıca imla müfredatı bölümünde Osmanlıca yazım kuralları örneklerle anlatılmaktadır. Osmanlıca okumaların Latince karşılıkları da mevcut. Osmanlıca Sözlükte ise yaklaşık 70 bin kelime var. Manadan da kelime araması yapılabilir. Osmanlıca oyunlar ve bilgi yarışması da yer alıyor."


#Osmanlıca
#Android
#Eğitim
7 years ago