|

Otomobilin tekerleğinde saklı mobilet!

Otomobile bütünleşik mobilet ile artık trafik sıkıştığında araçtan çıkıp yola mobiletle devam edebileceğiz.

Yeni Şafak ve
15:54 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 08:08 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Büyükşehirlerde yaşayan sürücülerin en büyük sıkıntısı şüphesiz trafik. Hele İstanbul'da yaşayanlar için yoğun trafik bir süre sonra adeta işkenceye dönüşüyor. Öyle ki günlük planlarımızı dahi trafiğe göre yapmamız gerekiyor. Trafik olmadığı vakitlerde yarım saatte gidebileceğimiz bir yere varışımız artık trafiğin durumuna göre saatler sürebiliyor.



Elbette bu sorun yalnızca Türkiye'ye has değil, birçok megakentte aynı sıkıntı var; New York, Tokyo, Moskova… Her geçen gün trafiğin azalması için yeni formüller türetilse de, trafiğe çıkan yeni araç sayısındaki artışla doğru orantılı biçimde bu formüllerin başarıya ulaşma şansı da düşüyor.



İşte 7'den 70'e herkesi etkileyen bu sorunu aşabilmek için, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Ford

Patentini aldığı bu sistemin çalışma prensibi oldukça basit.




Videoda izlediğimiz gibi yoğun trafikte kaldığımızda aracımızı en yakın otoparka çekiyoruz. Otomobilin sol arka tekerleği, aynı zamanda küçük bir elektrikli motor, oturma yeri ve ayakları koymak için iki pedaldan oluşan tek tekerlekli bir mobilet. Kriko yardımıyla mobileti çıkartıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz.






Tabii bir de sorulması gereken çok önemli bir soru var: Yoğun trafikte otomobilimizi park edecek yeri nereden bulacağız? Bunun için de artık hemen herkesin cebinde bulunan akıllı telefonları kullanmamız yeterli. Bize en yakın otoparkları gösteren birçok uygulama var. En basitinden İBB Cep Trafik uygulaması, trafik durumunu anlık olarak gösterirken, aynı zamanda bize en yakın otoparkı ve doluluk oranını da gösteriyor.










#trafik
#ford
#otomobil
#mobilet
#bisiklet
#tekerlek
#ibb cep trafik
#batman
#batmobile
8 yıl önce