|

Otomobillere virüs programı geliyor

Trend Micro, Microsoft'un IoT Expo etkinliğinde, akıllı otomobilleri siber saldırılara karşı koruyacak yazılımını duyurdu. Geliştirilecek bu yazılım sayesinde hackerların araçlarımıza sızması engellenirken, araçların yazılım güvenliği de sağlanmış olacak.

Yeni Şafak
14:01 - 18/10/2016 Tuesday
Yeni Şafak
Trend Micro'nun yazılım geliştirme platformu, pro-aktif tehdit değerlendirmesi ve sistem saldırı altındayken harekete geçen ve güvenlik katmanını içeren iki eşsiz özellik sunuyor.
Trend Micro'nun yazılım geliştirme platformu, pro-aktif tehdit değerlendirmesi ve sistem saldırı altındayken harekete geçen ve güvenlik katmanını içeren iki eşsiz özellik sunuyor.

Kablosuz ağ teknolojisi ve internet bağlantısının otomobillere eklenmeye başlamasıyla, akıllı otomobiller üretilmeye başlandı. Kullandığımız tablet ve akıllı telefonların özelliklerine sahip cihazlar, otomobil teknolojisine uyarlanarak araçlarımızda yerini almaya başladı. Bu bağlantıları ve teknolojiyi göz önünde bulundurduğumuzda haliyle bilgisayarlarımızın maruz kaldığı siber saldırıla virüslere, otomobillerimizde maruz kalmaya başlayacak. Hal böyle olunca teknoloji devlerinden de bir atak geldi.



Microsoft ile birlikte geliştirilen Yeni yazılım geliştirme aracı, Microsoft'un IoT Expo etkinliğinde, Trend Micro, yeni bir veri güvenliği yazılım geliştirme platformunu hizmete sunacağını duyurdu.



Trend Micro akıllı otomobillerde bilgi, sürüş ve bağlantı güvenliğini tehditlere karşı koruyabilmek için, akıllı otomobillerin ağ bağlantısını güvence altına alacak yazılımların geliştirilmesini sağlayacak. Özellikle araçlara yerleştirilen tablet aracılığı ile otomobilin tüm kontrollerin sağlandığını düşünürsek bağlantı kontrollerinin ne denli tehdit oluşturabileceği düşünülemez. Böylece geliştirilecek bu yazılım sayesinde araçlara yapılacak siber saldırının önüne geçilmiş olacak.



Ayrıca Taşıtların İnterneti günümüzün en önemli teknolojik kavramları arasında geliyor. Bu büyüyen endüstrinin veri güvenliğini sağlamayı amaçlayan Trend Micro'nun yazılım geliştirme platformu ise pro-aktif tehdit değerlendirmesi ve sistem saldırı altındayken harekete geçen güvenlik katmanını içeren iki eşsiz özellik sunuyor.



Yeni platform otomatik olarak Trend Micro Smart Protection Network'e bağlanabiliyor. Makine öğrenimi teknolojisiyle olağan dışı hareketleri gözlemleyebiliyor. Etkili çekirdek ve çoklu katmana sahip çözüm, birçok farklı Nesnelerin İnterneti platformunu desteklemekle birlikte gerçek zamanlı tehdit koruması da sunuyor.



#Akıllı otomobil
#Trend Micro
#Antivirüs
#Veri yazılımı
8 years ago