|

Otomotiv devleri Tesla'ya karşı birleşiyor

Elektrikli otomobillere olan rağbetle beraber Tesla da büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Bunu gören diğer otomobil üreticileri endişelenmeye başladı. Avrupalı otomotiv devleri Tesla’ya karşı ortak önlem geliştiriyor.

Yeni Şafak
10:49 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Görselde ön taraftaki otomobil Tesla Model S arkadaki ise Mercedes-Benz S Class.
Görselde ön taraftaki otomobil Tesla Model S arkadaki ise Mercedes-Benz S Class.

Elektrikli otomobillere olan rağbetle beraber Tesla’da büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Bunu gören diğer otomobil üreticileri endişelenmeye başladı. Avrupalı otomotiv devleri Tesla’ya karşı ortak önlem geliştiriyor.

Elon Musk’ın kurduğu Tesla, elektrikli otomobillerin neredeyse hiç tutulmadığı ve hatta küçümsendiği bir dönemde işe başladı. Elektrikli otomobillerin lüks otomobiller kadar konforlu ve spor otomobiller kadar iyi performans sergileyebileceğini gösteren Tesla bu cesur adımın meyvesini otomotiv dünyasında en bilinen isimlerden biri olarak başardı.

Piyasa değeri Ford'u geçti

Tesla ayrıca en bilinen marka olmanın yanı sıra maddi olarak da ABD’nin en köklü otomobil üreticilerini geride bıraktı. Firmanın piyasa değeri birkaç yıl içerisinde Ford’u geçti.


Şirketin başarısı dünyada elektrikli otomobillere olan ilgiyi de ateşledi diyebiliriz. Başta Avrupa olmak üzere birçok ülke petrolle çalışan araçları yakın gelecekte yasaklama kararları aldı.

Bu başarıyı gören rakipleri, sadece elektrikli otomobil satabilecekleri yakın gelecekte Tesla’ya karşı rekabet avantajı elde edebilmek için ortak girişimlerde bulunmaya başladı. Alman otomobil üreticilerinin başını çektiği Avrupalı otomobil üreticileri tüm Avrupa kıtasını kapsayacak 400 adet elektrik şarj istasyonu kurmak için harekete geçti.

BMW, Mercedes-Benz, Ford ve Volkswagen’in ortak girişimiyle önümüzdeki sene içerisinde 20 istasyon açılacak. Bu istasyonlar Almanya, Norveç ve Avusturya’da kurulacak. Her istasyonun maliyeti yaklaşık 230 bin dolar olarak hesaplanıyor ve konsorsiyum önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 400’e çıkarmayı planlıyor.

#Otomobil
#Tesla
#Avrupa
6 yıl önce