|

Parmağımız fare, kolumuz dokunmatik!

'Küçük ekran' sorunu tarih oldu!

Yeni Şafak ve
16:23 - 6/05/2016 Friday
Güncelleme: 16:24 - 6/05/2016 Friday
Yeni Şafak

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan akıllı saatlerin oldukça havalı bir görünüme sahip olduğu aşikar. Sadece havalı değiller tabi, akıllı saatler aynı zamanda (kullanmasını bilen için) oldukça faydalı bir aksesuar. Fakat en nihayetinde saat olduğu için ekran büyüklüğü anlamında yetersiz kalıyorlar. Örneğin ekranı büyük diyebileceğimiz Samsung Gear S'in ekranı bile sadece 2" büyüklüğünde.



ABD'deki

Carnegie Mellon Üniversitesi'nde

bulunan

Future Interfaces Group

araştırma ekibi, akıllı saatlerdeki küçük ekran sorununu çözmek için oldukça sıra dışı bir yöntem bulmuş. Ekibin ürettiği

SkinTrack

adlı sistem ile saati taktığınız kol, bütünüyle

.





Yukarıdaki görselden de gördüğümüz üzere gerçek zamanlı çalışan bu sistem ile kol veya elimizin herhangi bir bölümüne dokunarak akıllı saatimizi hareket ettirebiliyoruz. Sistemin çalışma prensibi aslında parmağa takılan ve

sinyal ileten yüzük

ile akıllı saate entegre edilen

algılama bandına

dayanıyor.



Yüzüğün takılı olduğu parmak ile saatin takılı olduğu kolumuza dokunduğumuzda, yüzük yüksek frekanslı sinyal gönderiyor ve bu sinyaller, akıllı saate entegre bant tarafından algılanıyor. Böylece hareket gerçekleşiyor.





SkinTrack ayrıca işaretlerle uygulama kontrolü de yapabiliyor. Örneğin kolumuza '

E

' işareti yaptığımızda e-postayı, '

M

' işareti yaptığımızda mesajları açabiliyor. Ek olarak elimizin üstünü belirli bölümlere ayırarak parola da koyabiliyoruz. SkinTrack ile oyunlar da çok daha eğlenceli hale geliyor. Videoda gördüğümüz üzere Angry Birds'de atış yaparken kolumuz üzerinden yön verebiliyoruz.



Şimdilik henüz geliştirme aşamasında olan SkinTrack yakın zamanda satışa sunulmayacak. Fakat akıllı saatler ile neler yapılabileceğini açık bir şekilde gösteriyor.



#skintrack
#akıllı saat
#giyilebilir teknoloji
8 years ago