|

Pokemon ararken uçurumdan düştüler

Tıpkı bir virüs gibi hızla yayılan Pokemon GO çılgınlığında sonunda bu da oldu... İki arkadaş, Pokemon karakteri ararken uçurumdan düştü. Vücudunda ciddi yaralar oluşan gençlerin hayati tehlikesinin olmadığı anlaşıldı. Diğer taraftan bir başka Pokemon GO oyuncusu da oyuna daha fazla vakit ayırabilmek için istifa etti.

Yeni Şafak
15:53 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 15:54 - 15/07/2016 Cuma
Yeni Şafak
İki arkadaş Pokemon karakteri ararken uçurumdan aşağı düştü.
İki arkadaş Pokemon karakteri ararken uçurumdan aşağı düştü.

Son zamanların en popüler oyunu Pokemon GO çılgınlığı her geçen gün artıyor. Milyonlarca insan daha fazla Pokemon karakteri yakalamak için adeta birbiriyle yarışıyor. Bu uğurda ceset bulan da oldu, silahlı gaspçılar tarafından özel eşyalarını çaldıran da, polis karakoluna akın eden de…





Lakin böylesi bu zamana kadar hiç yaşanmamıştı. ABD'de Pokemon karakteri avına çıkan iki arkadaş 23 metre yükseklikten aşağı düştü. Olay Kaliforniya eyaleti yakınlarında San Diego yakınlarında yaşandı.





Yukarıdaki animasyonda da gördüğümüz üzere iki arkadaş, Pokemon avlarken girilmemesi gereken yere giriyor ve farkında olmadan uçurumdan aşağı düşüyorlar. Vücutlarında ciddi yaralar oluşan gençler, acil kurtarma ekipleri tarafından iplerle çekilerek kurtarıldı.



Bir başka ilginç olay Yeni Zelanda'da yaşandı. 24 yaşındaki Tom Currie, 20. seviyeye ulaştığı Pokemon GO'yu daha fazla oynayabilmek için çalıştığı işinden ayrıldı. Şu ana kadar 700 karakter yakalayan Currie, çalıştığı iş yüzünden karakterlerin yoğun olduğu bölgeye gidemediğini, bu yüzden istifa ettiğini açıkladı.



Bildiğimiz üzere Pokemon GO piyasaya çıkalı kısa bir süre oldu ancak şimdiden çok sayıda olay yaşandı. Yüksek ihtimalle yaşanan daha yüzlerce hadise de basına yansımadı. Gördüğümüz gibi oluşan olaylar da pek hayra alamet değil. Uzmanlar, Pokemon GO çılgınlığının hızla büyümesinin endişe verici olduğunu ifade ediyor.



#Pokemon GO
#Uçurumdan düştüler
#Mobil oyun
8 yıl önce