|

Remix OS: PC'ye 'Android' kuruyoruz!

Aynı bilgisayarda hem Windows hem de Android kullanmak ister misiniz?

Yeni Şafak ve
12:44 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 11/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Her ne kadar ARC (Chrome için Uygulama Yürütme Zamanı) üzerinden Windows ya da Mac tabanlı bilgisayarlarımızda Android uygulamalarını çalıştırabiliyor olsak da, tam ekran yerine açılır pencerelerle yetinmek zorunda olduğumuzda bunun gerçek bir simülasyon deneyimi sunmadığı muhakkak.



İşte Remix OS 2.0 bize tam anlamıyla Android tabanlı bir masaüstü işletim sistemi deneyimi sağlıyor olmasının yanısıra ikincil sistem olarak kullanabildiğimiz için Windows/Mac ile olan ilişiğimizi de kesmemize neden olmuyor.



3 eski Google çalışanı tarafında ortaklaşa kurulan Jide firması tarafından yürütülen Android-x86 tabanlı proje, v2.0 sürüm numaralı yeni sürümüyle birlikte artık arayüzde de son derece ciddi makyajlar yedi ki Windows kullananların hiçbir uyum sorunu yaşayacaklarını zannetmiyoruz. Ne de olsa aynı Windows 10'daki gibi bir başlat menüsü, görev çubuğu ve ayarlar şeması ile geliyor. Tabii buna ek olarak Android'in sunduğu ana tuş, geri tuşu gibi ek işlevsellik sağlayan özellikler de mevcut.







Aynı Chrome OS'de olduğu gibi kullandığımız tüm uygulamalar ve dosyalarımız başlangıç menüsünde depolanıyor. Tabii dilersek kolay erişim için bunları masaüstüne de iğneleyebiliyoruz. Keza yukarıda da belirttiğimiz gibi Windows 10'da sağ köşede yer alan ayarlar menüsü burada da Android'in bildirim merkezi olarak çıkıyor karşımıza.







ARC'den farklı olarak tüm uygulama pancerelerini dilediğimizce boyutlandırabiliyor keza dosya yöneticisi üzerinden harici ve dahili depolama birimleri arasında dosya aktarımı yapabiliyoruz. Fare ve klavye işlevselliğinin de aynı standart Windows'taki gibi olduğunun altını çizelim. Ofis uygulamalarını da kullanabiliyoruz. Tabii Android olduğu için Play Store'dan da uygulama yüklüyebiliyoruz dilediğimizce.



Açıkçası biz henüz denemediğimiz için bir şey dememiz doğru olmaz ama yorumlardan anladığımız kadarıyla ortak kanı kesinlikle tabletlerden yahut üst seviye akıllı telefonlardan daha iyi ve akıcı bir deneyim sunuyor oluşu. Tabii burada konfigürasyon devreye giriyor ki ortalama bir işlemci (Core i3) ve 4GB RAM üzerinden gidersek hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Üzerinde ise zaten akar.







Final sürüm bu ayın ortasında yayımlanacak ama siz önden yüklemek isterseniz

(indirip yönergeleri takip edin) edinebilirsiniz. Artık isterseniz USB 3.0 flash belleğe kurar (FAT 32 olarak biçimlendirin) ve tak/çıkar şeklinde kullanırsınız yahut da ana sabit diskinizde ayrı bir bölüm oluşturup ona yükler ve çift boot üzerinden Windows/Android arası geçiş yaparsınız. Son olarak da güncellemelerin aynı Android sistemindeki gibi OTA yöntemiyle geleceğini söyleyelim. Kurulum rehberi

, resmi sayfası ise

.




#remix os
#windows
#android
#akıllı telefon
#windows 10
#google play
8 yıl önce