|

Rimac Concept One kaza sonrası hurdaya döndü

Dünyanın en hızlı elektrikli süper otomobili olarak karşımıza çıkan Rimac Concept One, kaza sonrası alev alev yanarak küle döndü. 1,224 beygir gücündeki canavarı kullanan pilot, Top Gear programının ünlü sunucusu Richard Hammond'dı.

Yeni Şafak
16:16 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 16:34 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Rimac Concept One'ın resmi satış fiyatı bilinmese de değerinin 1 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor.
Rimac Concept One'ın resmi satış fiyatı bilinmese de değerinin 1 milyon doların üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıl, dünyanın en hızlı elektrikli otomobili Rimac Concept One’a dair detayları aktarmıştık. Elektrikli otomobil alemine çarpıcı bir giriş yapmayı hedefleyen Rimac firması, Concept One ismini verdiği aracını Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtmıştı.

Toplamda 1,224 beygir güce sahip araçta 1600 Nm tork bulunuyor. Tamamen elektrikli motora sahip bu araç, 0’dan 100 km/s hıza 2,5 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Aracın çıkabildiği maksimum hız ise 350 km/s.

Hem tasarımıyla hem de teknik özellikleriyle kendine hayran bırakan bu araç, kaza sonrası hurdaya döndü. Top Gear programı ile fenomen olan Richard Hammond, Amazon Prime için video çektiği esnada talihsiz bir kaza geçirdi.

Geçtiğimiz gün yaşanan kazada Hammond, keskin virajı fark edemiyor ve hızlı giriyor. Görüldüğü üzere araç taklalar attıktan sonra batarya hücreleri alev alıyor ve milyon dolar değerinde bulunan araç tabiri caizse hurdaya dönüyor.


Talihsiz kazanın ardından Richard Hammond’un ekip arkadaşlarından Jeremy Clarkson, Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Clarkson, şimdiye kadar gördüğü en korkutucu ve inanılmaz kaza olduğunu ayrıca Hammond’un durumunun iyi olduğunu açıkladı.


#Rimac Concept One
#Richard Hammond
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce