|

Rotaban mesafeleri kısaltıyor

Başarsoft'un, şirketlerin servis rotalarını çalışanların adreslerine göre optimize eden akıllı Rotaban sistemi mesafeleri kısaltarak tasarruf sağlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Şirket çalışanlarının işe servis araçları ile giderken yaşadığı sıkıntıları sona erdiren Rotaban özellikle bankaların gözdesi oldu. Çalışanların yürümekten ve erken alınıp geç bırakılmaktan şikayetçi olduğunu belirten Başarsoft CEO'su Alim Küçükpehlivan, ''Şirketlerin servis rotalarını çalışanların adreslerine göre optimize eden Rotaban sistemini geliştirdik. Uygulama sayesinde Ziraat Bankası'nın Ankara'da 70 olan servis sayısını 53'e düşürdük. Çalışanların işe gidiş sürelerini de kısalttık'' dedi.



YAKIT TÜKETİMİ AZALIYOR


Küçükpehlivan, "Optimize edilmemiş geleneksel servis güzergahları çalışanlar arası huzursuzluğa sebep olabilir. Bazı çalışanlar servise inmek ve binmek için çok yürüdüklerinden, en son bırakılıp en erken alınmaktan şikâyet ediyordu. Rotaban tüm bu karmaşaya son vererek, tüm çalışanlar için dengeli, bilimsel sonuçlara dayanan bir rota planlaması yapılmasını sağlıyor'' diye konuştu. Rotaban bir sefere mahsus bir optimizasyon bedeli ve sonrasında aylık abonelik ile kullanılabildiğini belirten Küçükpehlivan, aynı zamanda servis rotalarında sağladığı tasarruf nedeniyle çevrenin korunmasına da yardımcı olduğuna dikkat çekerek, “Rotobanı kullanmak yakıt tüketimini yüzde 30 azaltıyor" şeklinde konuştu.





GOOGLE VE YANDEX'e HARİTA SAĞLIYOR


"Günlük tek yönde 700 kilometre mesafe kat eden 10 araçlık bir servis filosu, Rotaban sayesinde yüzde 30'luk bir tasarruf yaparak senede 35,26 ton daha az karbon salıyor. Bu da 111 ağacın bir yılda atmosferden temizlediği miktara yakın" diyen Küçükpehlivan, Google'dan sonra Yandex şirketinin de Türkiye haritalarını sağlamak üzere anlaşma imzaladıklarını açıkladı.


#Başarsoft
#Rotaban sistemi
#Yandex
8 yıl önce