|

S7 Edge vs HTC 10: 2 yiğit çıktı meydane!

Bakalım birinden biri mi üstün yoksa ikisi de birbirinden merdane mi?

Yeni Şafak ve
15:56 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 13:56 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Samsung'un Mart ayı sonunda satışa sunulan ve halihazırda ülkemizde de 3,300 TL'ye satın alınabilen tepe seviye akıllısı S7 Edge ile HTC'nin Mayıs ayı içerisinde, 3,000 TL fiyat etiketi ile bizlerle buluşacak olan bayraktarı HTC 10'a yönelik karşılaştırmalı bir test videosu yayımlandı.



Testin asıl önemli ayrıntısı, Samsung S7 Edge'in ülkemizde de satılan Exynos 8890 yongasetli versiyon oluşu. Malum ABD ve Çin'deki modeller S820 ile geliyor. Testlerin pek çoğu da bu iki ülkeden birisinden çıkıp dünyaya yayıldığından ğiyasada Exynos tabanlı pek de bir karşılaştırma videosu yok.



Keza altı çizilmesi gerekli bir diğer detay da günlük yaşam performansının konu edilmiş oluşu. Yani Antutu, Geekbench vb. gibi sentetik testler değil pratik hayatta işimize asıl yarayan açılma hızı, uygulama performansı, arka planda çalışma ve ısınma gibi noktalar değerlendirilmiş ki bu da bize fikir vermesi açısından çok daha iyi olmuş açıkçası.









Genel bir değerlendirme yapacak olursak, Samsung'un performans açısından bir adım daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Ama adım derken aklınıza öyle büyük bir adım gelmesi burun farkıyla önde desek yeri. Yani günlük kullanımda fark hissetmemiz olanaksız. Örneğin iki-üç saniye daha erken açılıyor, arka plan uygulamalarını uyku moduna biraz daha geç alıyor, arayüz geçişleri vs. de biraz daha hızlı. Tabii diğer yandan bazı uygulamalarda da HTC önde.



Bize sorarsanız iki cihaz arasında bir tercih yapacaksanız kesinlikle performansı baz almayın. Çünkü ikisi de aynı. Buna karşın tasarımda kavisli formuyla S7 öne çıkarken (ki bu da göreceli) ses kalitesinde HTC farkını ortaya koyuyor. Keza kamerada Samsung bir adım önde olsa da HTC de bunu C Tipi USB bağlantısı ile telafi ediyor.



Velhasıl müsait bir zamanınızda izleyin deriz:









#galaxy s7
#samsung
#htc
#htc 10
8 yıl önce