|

Şampiyonlar Ligi'nde yüz tanıma sistemi kullanılacak

3 Haziran’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali için Cardiff polisi, ilginç bir önlem alacağını açıkladı. Maç öncesi şehirdeki kameraları kullanacak olan polis teşkilatı, daha öncesinde olaylara karışmış veya terörden aranan kişileri yüz tarama sistemi ile tespit edecek. Bu yöntem sayesinde olaylara hızlı müdahale etmeyi hedefleyen polis teşkilatı, oynanacak maçın sorunsuz bitmesini amaçlıyor.

Yeni Şafak
14:18 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:07 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
UEFA Şampiyonlar Ligi finali için Cardiff polisi, yüz tanıma sistemini kullanarak güvenlik önlemi alacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi finali için Cardiff polisi, yüz tanıma sistemini kullanarak güvenlik önlemi alacak.

3 Haziran tarihinde Galler'in Cardiff şehrinde oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali için Cardiff polisi ilginç bir önlem almayı planlıyor. Maça izlemeye gelecek kişileri detaylı bir denetlemeden geçirecek polis teşkilatı, maç sırasında çıkabilecek tüm sorunların önüne geçmeyi hedefliyor.

Cardiff polisi bu müsabaka öncesi tüm şehirdekileri kameralar vasıtası ile yüz tarama sistemini hayata geçirecek. Öncelikli olarak şehirdekiler, daha önceki maçlarda olay çıkaran ve listeye alınan 500.000 kişi ile eşleştirilerek taranacak. Şayet daha öncesinde olaya karışmış bir kişi tespit edilirse, şehir polisi anında müdahale ederek olay çıkmasını engelleyecek.


Bunun haricinde aynı yüz tarama sayesinde veri tabanında bulunanlarla ve terörist olabileceği düşünülen kişilerle de eşleştirilerek yüz taraması yapılacak. Böylece son dönemde oldukça sık gündeme gelen muhtemel terör saldırılarının da önüne geçilmiş olacak.

Fakat UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi

şehirde yapılacak bu yüz tarama sisteminin insan haklarına aykırı olduğu ifade ediliyor. Kameralardan sorumlu Tony Porter ise Güney Galler polisinin yalnızca ihtiyacı olan kadar bilgiyi alacağını ve bu bilgiler konusunda da sonuna kadar şeffaf kalacaklarını ifade ediyor.
#​Şampiyonlar Ligi
#Yüz tanıma
#holigan
#terör
#Tony Porter
7 yıl önce