|

Samsung katlanabilir telefon patenti başvurusu yaptı

Samsung, uzun zamandır katlanabilir ekranlı telefon çalışmalarına devam ediyordu. Project Valley kod adıyla anılan telefona ait olduğu söylenen görseller ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:28 - 10/11/2016 jeudi
Güncelleme: 08:29 - 10/11/2016 jeudi
Yeni Şafak

2017 yılı içerisinde Samsung 5 adet amiral gemisi telefonu çıkarması bekleniliyor. Bu telefonlardan bir tanesinin katlanabilir ekranlı telefon olabileceği iddia ediliyor. Samsung Galaxy X olarak adlandırılacağı belirtilen telefonun 4K çözünürlük sunan katlanabilir ekranla birlikte geleceği belirtiliyor. Telefonun katlanabilir olması dışında ne gibi özelliklerle ile geleceği konusunda henüz bir bilgi yok.



Samsung nisan ayında Kore Fikri Mülkiyet Ofisi'ne katlanabilir telefonlar için patent başvurusu yaptı. Patent hakkında ilk haberi Hollanda merkezli

geçti. Patent görselleri incelendiğinde bir zamanlar moda olan kapaklı cep telefonlarına benzediği görülüyor. Fakat ince ve uzun yapısı dikkat çekiyor. Patent başvurusunda cihazın yarı otomatik biçimde katlanabileceği veya açılabileceği belirtiliyor. Başvuru incelendiğinde cihaz katlanıldığında devreye giren ikinci bir ekrandan bahsediliyor.






Samsung dışında bu doğrultuda çalışmalar yapan şirketlerden biri olan Lenovo, geliştirdiği katlanabilir/ bükülebilir akıllı telefon ve tablet konseptlerini yıl içinde gözler önüne çıkarmıştı.




#Samsung
#Samsung katlanabilir telefon
#Project Valley
il y a 7 ans