|

Samsung Note 7 krizini büyük ölçüde atlattı

Tarihinin en büyük üretim hatalarından birini yaşayarak skandala imza atan Samsung Electronics dördüncü çeyrek ve 2016 finansal sonuçlarını kamuoyu ile açıkladı. Şirketin Note 7 skandalı sonrası yaşadığı olumsuz etkiyi önemli ölçüde atlattığı görülüyor.

Yeni Şafak
12:05 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:06 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Samsung 2016'nın dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarına göre dönemi 53.3 trilyon won (172 milyar TL) gelir ve 9.2 trilyon won (27 milyar TL) kâr ile

. Güney Koreli elektronik devi, kârını 2015'in son çeyreğine kıyasla yüzde 50'yi aşkın bir oranda artırmış oldu. Şirket, böylelikle son üç yıllık dönem içindeki en kârlı çeyreğini yaşadı. Bunun Galaxy Note 7 krizinin etkisinin görüldüğü bir dönemde gerçekleşmesi ise Samsung adına ayrı bir başarı olarak nitelenebilir.





23 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısı ile Note 7 problemlerinin kaynağına dair raporu kamuoyu ile paylaşan Samsung, bataryalarında yaşanan sıkıntının nedenini açıklamıştı. Note 7 skandalı nedeniyle üçüncü çeyrekte yüzde 30 düşük kar elde eden şirketin son raporu ile söz konusu düşüşün geçici olduğunu ve müşterilerin şirkete bağlılığının devam ettiğini görüyoruz.



Samsung'dan yapılan açıklamada, ekran ve bilgisayar belleği birimlerinin güçlü performansının geri dönüşte önemli rol oynadığı belirtildi. Güney Kore'nin para birimi wonun Amerikan doları karşısında zayıflaması da Samsung'a iyi sonuçlar elde etmesinde yardımcı oldu. Samsung'un mobil birimi, yıllık kârını yüzde 4 oranında artırmayı başardı. Böylelikle üçüncü çeyrekte Note 7'den doğan zarar önemli ölçüde karşılanmış oldu.



Yine de şirketin marka imajını tekrar yükseltmek için özellikle yeni amiral gemisi cihazı olacak olan Galaxy S8'e büyük iş düşeceğini belirtmek gerekiyor.








#Samsung
7 yıl önce