|

Samsung patronuna rüşvet şuçlaması

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye yönelik başlatılan geniş çaplı soruşturma ile yetkileri elinden alınmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında Samsung şirketinin Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, rüşvet iddiası üzerine şüpheli sıfatıyla mahkemeye ifade verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
14:49 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 14:50 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Güney Kore siyasi skandalla çalkalanıyor. Samsung'un Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee bürokratlara 16 milyon Euro rüşvet vermekle suçlanıyor. Jay Y. Lee Samsung Başkanı Lee Kun-hee'nin 2014'te geçirdiği kalp krizinin ardından tek oğlu olduğu için şirketin yönetimini ve kontrolünü eline almıştı.



Rüşvet suçlaması nedeniyle mahkemeye gelerek ifade veren Lee mahkeme çıkışı toplanan kalabalık tarafından protesto edilirken basın mensuplarının sorularına ''Olayla ilgili olumlu tarafımızı gösteremediğimiz için Güney Kore halkından özür dilerim" açıklamasında bulundu. Mahkeme binası önünde toplanan protestocular ise Lee'nin Park ile işbirliği yaptığını ve derhal tutuklanmasını istedi. Soruşturma kapsamında Samsung Başkan Yardımcısı Lee'nin siyasi destek karşılığında, çeşitli vakıflara 25 milyon dolar rüşvet verdiği iddia ediliyor. Savcılık sözcüsü Lee Kyu-chul, Lee hakkında tutuklama ile ilgili kararı mahkemenin verebileceğini belirtti.









#Samsung
#Rüşvet
7 yıl önce