|

Samsung 'sürücüsüz otomobil' pazarına giriyor!

Apple kendi arabasını çıkarır da Samsung durur mu hiç? :)

Yeni Şafak ve
17:45 - 9/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:04 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak
Bu vesileyle Samsung'un 2009 tarihli konsept tasarımı eMx'ini de analım.
Bu vesileyle Samsung'un 2009 tarihli konsept tasarımı eMx'ini de analım.

Dünyanın 10 parmağında 10 marifet az sayıdaki küresel devinden birisi olan Samsung şimdi de sürücüsüz otomobil pazarına 'dolaylı' giriş yapmaya hazırlanıyor.



'Dolaylı' vurgusunun sebebi, G. Kore menşeli teknoloji merkezinin, kendi arabasını üretecek olmasından ziyade üreticilere gerekli donanım bileşenleri tedarik edecek oluşu. Yani bir deyişle LG'ye bu alanda da rakip olacağını da söyleyebiliriz. Takip edenlerin bileceği üzere LG de 2013 yılında araç bileşenleri bölümünün kurdelesini kesmişti.





haberine göre, yeni departmanın açılışını yakın bir gelecekte gerçekleştirmeye hazırlanan Samsung böylece akıllı telefon pazarındaki tecrübesini otomotiv dünyasına da aktarmış olacak ki bu bağlamda bileşenlerin birbirlerine paralelliğinden ötürü çok da yabancılık çekmeyeceğini söyleyebiliriz rahatlıkla. Ne de olsa gelişmiş otomotiv sistemleri de akıllı telefonlarda yer alan mobil işlemcilerden tutun da, kablosuz bağlantı yongalarına, GPS'inden dokenmatik ekranına ve hatta batarya teknolojilerine kadar aynı temeller üzerine yükseliyorlar.



Dahası Samsung'un 1994'te açtığı Samsung Motors üzerinden bir zamanlar doğrudan araba üretimi yapmış olduğunu da hatırlatalım. Gerçi 1997'de yaşanan Asya Krizi neticesinde hisselerinin %80'ini Renault'ya satarak pazardan aktifsel açıdan çıktıkları için oldukça kısa ömürlü bir macera idi bu ama en nihayetinde bunun da bir avantaj sağlayacağı muhakkak.



Velhasıl bekleyip görelim bakalım Samsung n'eyleyecek...




#samsung
#sürücüsüz araç
#araba
#apple car
#apple
#lg
8 yıl önce