|

Samsung yine ders almadı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un, Galaxy S8’den ders almadığı anlaşıldı. Yüz tanıma sistemi ile gündeme gelmeye çalışan teknoloji devi Galaxy S8’de yaptığı hatayı düzeltmeden Note 8’de de kullanmaya devam ettiği geliştiriciler tarafından keşfedildi.

Yeni Şafak
15:58 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Güney  Koreli teknoloji devi Samsung, yüz yanıma sisteminde yine çuvalladı
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yüz yanıma sisteminde yine çuvalladı

Biyolojik güvenlik anlamında yüz tanıma ve iris tanıma fonksiyonlarını Note 7 cihazı ile kullanıcılarına sunan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, sonraki modellerinde de söz konusu özelliği kullanmaya devam etti. Note 7 ile tanıştığımız bu özelliği yaşanan talihsiz olay neticesinde deneyimleme fırsatı bulamayan kullanıcılar, tam anlamı ile deneyimleme imkanını firmanın Mart ayında tanıttığı Galaxy S8 modelinde yakaladı.

Yüz tanıma sistemini Galaxy S8 modelinde uzun süre detaylıca inceme fırsatı yakalayan kullanıcılar, bu sistemin vaat edildiği gibi güvenli olmadığını gördü. Kısacası kullanıcılar kişinin yüzünün 2D haritasını çıkararak güvenlik kilidi oluşturan bu sistemin basit bir fotoğraf ile aşıldığı keşfedildi. Durum üzerine bu özelliği kaldıracağını belirten Samsung’un, yüz tanımayı yeni cihazın da kullanmayacağı düşünülüyordu. Note 8 cihazında özelliğin kullanılacağını gören kullanıcılar ise teknoloji devinin sistemi geliştirdiğini ön görerek sorunu çözdüğü düşüncesine kapıldı.


Lakin S8 de olduğu gibi geliştirici Mel Tajon, Note 8 yüz tanıma sistemini de basit bir fotoğraf ile aşmayı başardı. Galaxy S8 modelinde ders almadığını gösteren Mel Tajon Note 8’de de kilidin basit bir fotoğrafla nasıl aşıldığının videosunu yayınladı.

Ayrıca sosyal medya hesaplarında yer alan profil fotoğrafları veya yapılan paylaşımlarla da Note 8’in yüz tanıma sisteminin aşıldığın açıkladı.

Günümüzde kişisel verilerin nerede ise tamamının yer aldığı mobil cihazlara eklemek istedikleri yüz tanıma sisteminin güvenli olmadığı böyle kanıtlanmış oldu. Söz konusu durum karşısında uzmanlarda güvenli bir sistem geliştirilene kadar parmak izi okuyucularının kullanıcı güvenliğini koruyan en etkili yöntem olduğunu ifade ediyor

#Samsung
#Note 8
#Galaxy S8
#Yüz tanıma
7 yıl önce