|

Samsung'tan 'ultra akıllı' buzdolabı!

Stok bilgisinden tutun da, son kullanma tarihine kadar bilgi verebilen dev ekranlı bir buzdolabı düşünün! :)

Yeni Şafak ve
18:09 - 3/01/2016 Pazar
Güncelleme: 16:09 - 3/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi önümüzdeki hafta teknoloji dünyasının kalbi Las Vegas'ta atacak. Ne de olsa yılın en önemli teknoloji fuarlarından birisi olmasının yanısıra, teknoloji dünyasının 'en deneysel fuarı' unvanının sahibi CES her yıl olduğu gibi bu yıl da 6-9 Ocak arası gündemimizi işgal edecek.



Bundan iki gün önce sizlere Samsung'un CES'te paylaşacağı yenilikçi 3 tane ürünü tanıtmıştık hatırlarsak. Bunlar akıllı kemer, akıllı bileklik ve temassız konuşturan kayış idi.






İşte Samsung'un fuarda karşımıza çıkaracağı bir diğer çılgın ürünü de dev ekranlı akıllı buzdolabı. Dev ekranlı derken

abartmıyoruz. Samsung, akıllı telefonlarda yer verdiği ekranı almış, buzdolabının 4 kapağından birisini kaplayacak kadar büyütmüş ve karşımıza hiç görmediğimiz türden bir modelle çıkmış. (Daha doğrusu çıkacak!)







Altında aynı akıllı telefonlarındaki gibi kapasitif tuşlara dahi yer verilen bu buzdolabı ekranı üzerinden ev hanımları alışveriş listelerini hazırlayabilecek, notlar alabilecek, müzik dinleyebilecek, yemek tariflerine hızlıca erişebilecek hatta isterlerse arkadaşlarıyla da konuşabilecekler.



Dahası ana gözlerde yahut buzlukta tuttuklarına tek tuşla erişip, stok durumunu kontrol etmek de mümkün. Şöyle ki eğer önceden belirli bir ürüne yönelik anımsatıcı not hazırlarsak (şu kadar süt kalınca haber ver gibisinden) buzdolabımız bizi o ürünün stoğu hakkında bilgilendiriyor! Keza benzer bir işlevsellik son kullanım tarihleri için de geçerli. Kredi kartımızla ürün satın alma, takvim, hava durumu vb. gibi yan faydaları da not olarak düşelim.







Evet; dediğimiz gibi model önümüzdeki hafta içerisinde tanıtılacak. Fiyatı belli değil ama seleflerinden yola çıkarsak en az bir $4,000'ı gözden çıkarmak gerekecek.




#Samsung
#buzdolabı
#CES 2016
8 yıl önce