|

Samsung'un batarya fabrikasında yangın çıktı

Patlama haberleri ile geçen seneye damgasını vuran Samsung'un, bu kez de batarya fabrikasında yangın çıktı. Note 7 ile yaşanan talihsizliği unutturmak isteyen firmanın, yeni yılda da uğursuzluklar peşini bırakmayacak gibi görünüyor.

Yeni Şafak
11:05 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Note 7'nin patlması ile bir hayli zarara uğrayan Samsung'un, şimdide batarya fabrikasında yangın çıktı.
Note 7'nin patlması ile bir hayli zarara uğrayan Samsung'un, şimdide batarya fabrikasında yangın çıktı.

2016 Yılında Note 7'nin patlama sorunu ile başı belaya giren Samsung'un, talihsizlikler bu yılda peşini bırakmayacak gibi görünüyor. Güney Koreli teknoloji devinin batarya fabrikasında çıkan yangın, hem kullanıcıları hem de Samsung'u bir hayli tedirgin etti.



Samsung'un bataryalarını üreten firma Samsung SDI'ın üretim tesislerinde çıkan yangın, kullanıcılarını bir hayli tedirgin edecek gibi görünüyor. 2017 Yılına da piyasaya süreceği S8 telefonu ile geçen yıl yaşanan patlama ve yanma olaylarını unutturmaya çalışan firmanın, bu seferde batarya fabrikasında yangın çıktı. Yaşanan yangını ise Samsung onaylandı.



Samsung SDI adına açıklama yapan yetkili isimlerden Shin Yong-doo, çıkan yangının Tianjin tesislerinde yapılan batarya üretimiyle ilgisinin bulunmadığını, yangının üretim bandında olmadığını atık deposunda çıktığını ifade etti.



Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda fabrikadan gökyüzüne çıkan siyah dumanlar görülüyor.














Samsung SDI, bildiğiniz gibi Galaxy Note 7'nin de bataryalarını üretmiş ve yaşanan büyük fiyaskonun sorumlularından biri olduğunu hatırlatalım.



#Samsung
#Samsung SDI
#Shin Yong-doo
#Batarya
#Note 7
7 yıl önce