|

Samsung'un sır gibi sakladığı teknoloji ortaya çıktı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un sır gibi sakladığı sanal gerçeklik gözlüğü ortaya çıktı. Bu zamana kadar telefon bağlanılarak çalışan VR'ların aksine bu ürün, bir mobil cihaza ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Yeni Şafak
15:42 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 15:43 - 4/07/2017 Salı
Diğer
Samsung VR teknolojisinden mobil cihazları çıkardı.
Samsung VR teknolojisinden mobil cihazları çıkardı.

Bugüne dek telefona bağlanarak çalışan sanal gerçeklik başlıkları üreten şirket, şimdi Visual Camp'in göz takip teknolojisini kullanan bir cihaz üretecek.

Habertürk'ün haberine göre geçen hafta Şanghay'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan göz takip sistemi teknolojisi, ekranda gözün baktığı bölgelerin çözünürlüğünü artırıyor. Böylece grafik işlemci daha verimli kullanılıyor.


Bu sayede işlemciye de sadece yüzde 3 yük bindiriliyor. Böylece işlemci performansını kaldıramayacağı gerekçesiyle hâlihazırda entegre edilemeyen el takibi, ses tanıma ve mimik tanıma teknolojileri de sisteme dahil edilebiliyor.


Üründe ARM Mali G71 grafik işlemci, 2,5 GHz hızında çift çekirdekli M2 ile dört çekirdekli, 1,7 GHz hızında Cortex A53 tabanlı işlemci yer alıyor.

Cihaz iki adet 90 Hz tazeleme hızına sahip WQHD+ panele ya da tek bir 75 Hz'lik 4K panele sahip olacak. Fotoğraftan ön kamera ve algılayıcılara sahip olacağı da görülüyor. Ancak fotoğraf, referans bir tasarım olabilir, dolayısıyla piyasada farklı bir ürün görebiliriz.

#VR
#Mobil cihaz
#Samsung
7 yıl önce