|

Saniyede 6 iPhone satılıyor!

Yeni kurulan bir internet sitesi, Apple'ın anlık değerlerini ortaya çıkardı. Rakamlara göre dünya çapında saniye 6 adet iPhone satılıyor. Ayrıca 1 dakika içinde Apple'ın elde ettiği gelir yaklaşık 400 bin dolar. Söz konusu sitede YouTube'un izlenme oranları da görüntülenebiliyor.

Yeni Şafak ve
16:19 - 1/08/2016 Monday
Güncelleme: 13:19 - 1/08/2016 Monday
Yeni Şafak
Yeni kurulan bir internet sitesi, Apple'ın anlık değerlerini görüntülüyor.
Yeni kurulan bir internet sitesi, Apple'ın anlık değerlerini görüntülüyor.

iPhone'un satış rakamlarının son aylarda oldukça düştüğünü, hatta Apple'ın 13 yılın ardından ilk kez kardan zarar ettiğini duyurmuştuk. Akıllı telefonlarında özellikle tasarım anlamında fazla değişikliğe gitmeyen Apple, haliyle bu düşüşe boyun eğmek zorunda kaldı.





Tabii bir düşüşün olduğu aşikar ama hala her gün on binlerce iPhone satılıyor. 2016 2. çeyrek (nisan, mayıs, haziran) verilerine göre Apple 40,4 milyon iPhone sattı. Yine bu çeyrekte 42,4 milyar dolar gelir elde ederken, bunun 7,8 milyar doları kar olarak kayıtlara geçti.



İşte Apple'ın ne kadar cihaz sattığını ne kadar kar sağladığını merak edenler için harika bir site geliştirildi. Siteyi açtığınız andan itibaren sayaç işlemeye başlıyor ve ne kadar Apple markalı ürün satıldığını görüntüleyebiliyorsunuz.





Yukarıdaki görselden de anlayacağımız üzere 1 dakika içinde 395 iPhone ve 79 iPad satılmış. Ayrıca yine bu süre içinde Apple 390 bin doların üzerinde gelir elde etmiş. Söz konusu sitede bu bilgilerden çok daha fazlası yer alıyor. iPhone, iPad, iPad Pro, Mac, Apple Watch satış rakamını; elde edilen geliri ve karı; indirilen uygulamaları, müzikleri; gönderilen iMessage'ları ve çok daha fazlası anlık olarak görüntülenebiliyor.



Tabii bu veriler ortalama olarak veriliyor. Örneğin Apple'ın geçtiğimiz çeyrekte 40,4 milyon sattığını söylemiştik. İşte bu veriler üzerinden saniyede kaç iPhone satıldığı hesaplanıyor. Diğer ürün ve uygulamaların anlık ortalama rakamları da yine aynı yöntemle hesaplanıyor.





Sitede ayrıca YouTube'un verilerini de gözlemleyebiliyorsunuz. Gördüğümüz üzere 1 dakikada ortalama 2,7 milyonun üzerinde YouTube videosu izleniyor. Ayrıca yine bu süre için 399 saat uzunluğunda video upload edildiğini ve mobil uygulama üzerinden yaklaşık 700 bin kişinin YouTube kullandığını görüyoruz.



Apple ve YouTube'un rakamlarını anlık görüntüleyen siteye

erişebilirsiniz. Ayrıca bu imkanların daha artacağı açıklandı. Yani yakın zamanda birçok dünya devinin anlık rakamlarını görüntüleyebileceğiz.



#Apple
#iPhone
#YouTube
8 years ago