|

Satmak istediği otomobilin fiyatını reklam filmiyle 100 kat artırdı

Max Lanman isimli bir genç, otomobilini satmak isteyen kız arkadaşına destek olmak için bir reklam filmi hazırladı. Sosyal medyada kısa sürede fenomen olan reklam filmi sayesinde 1996 model otomobil, değerinin 100 katı teklifler almaya başladı.

Yeni Şafak
11:43 - 4/11/2017 Saturday
Güncelleme: 12:18 - 4/11/2017 Saturday
Yeni Şafak
1996 model Honda Accord, açık artırmaya 500 dolar ile çıkmıştı. Güncel fiyatı ise 55 bin dolar.
1996 model Honda Accord, açık artırmaya 500 dolar ile çıkmıştı. Güncel fiyatı ise 55 bin dolar.

Bilgisayar ve internetin müthiş derecede yaygınlaşması ve artan kullanım oranı, günlük hayattaki pek çok alışkanlıklarımızda değişikliğe neden oldu. Bunlardan bir tanesi de alışveriş… Artık pek çok ihtiyacımızı internet üzerinden giderebiliyoruz. Otomobil ve emlak satışının en büyük vitrini de yine bu e-ticaret siteleri oldu.

Fakat artık e-ticaret sitelerinde o kadar çok ilan var ki ön plana çıkmak için farklı taktikler uygulamak gerekiyor. İşte Max Lanman isimli bir genç, müthiş bir taktik uygulayarak kız arkadaşının otomobilini değerinin misli misli üzerine satacak.


Lanman, yukarıdaki fotoğrafta görülen 1996 model Honda Accord’u ebay üzerinden 500 dolara açık artırmaya sundu. Fakat kız arkadaşının acil ihtiyacı olduğundan dolayı aracı daha hızlı satabilmek için profesyonel bir reklam filmi çekti. ‘Aracın teknolojik özellikleri yerine duygusal bağın’ ön plana çıkarıldığı video, kısa sürede sosyal medyada fenomen haline geldi.


500 dolardan açık artırmaya çıkan otomobil, söz konusu reklam filminin ve ilanın popüler olmasıyla değerini 100 katına çıkardı. Açık artırmada güncel fiyat 55 bin 655 dolar ve her sayfa yenilendiğinde artıyor. Bu da kreatif olmanın ne kadar büyük önem taşıdığını gözler önüne seriyor. 5 gün sonra sona erecek ilanın
bakabilirsiniz.
#Honda Accord
#Ebay
#İkinci el
6 years ago