|

Selçuk İnan: Samsung S8 imha edilsin

Galatasaraylı Selçuk İnan, Ronaldo’nun ‘CR7’si gibi kendisinin de ‘S8’ markasıyla tanındığını ve isminin tescilli olduğunu söyleyerek Samsung'a dava açtı ve S8 marka telefonların imhasını talep etti.

Yeni Şafak
09:53 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 14:17 - 28/11/2017 Salı
Diğer
Selçuk İnan, son dönemdeki form düşüklüğüyle dikkat çekiyor.
Selçuk İnan, son dönemdeki form düşüklüğüyle dikkat çekiyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un geçtiğimiz aylarda tanıttığı Galaxy S8 modeli bir hayli ilgi görmüştü. Şık tasarımı ve üstün özellikleriyle Galaxy S8, bu yılın şüphesiz en beğenilen akıllı telefonlarından biri oldu. Fakat Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Selçuk İnan, S8’in Türkiye'deki isim haklarından rahatsız oldu ve teknoloji devine dava açtı.


100 bin lira manevi tazminat

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre İnan'ın avukatı, "Davalı müvekkilim adına tescilli markasını ayırt edilemeyecek kadar bir benzerini kullanmaktan çekinmemiştir. Müvekkilimin tescilden doğan hakları açıkça ihlal edilmektedir. Öncelikli olarak ihtiyati tedbir kararı verilmek suretiyle davalının 'S8' ibaresini taşıyan ürünleri üzerindeki her türlü ticari kullanımın durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar ürünlerin üzerindeki markaların silinmesini ya da bu ürünlerin imhasına karar verilmesini istiyoruz. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10.000 lirası maddi, 100.000 lirası manevi olmak üzere 110.000 lira tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" dedi.


Galatasaray'ın kaptanı İnan, 7 numaralı futbolcu Quaresma'nın 'Q7', Burak Yılmaz'ın 'BY17' ve Cristiano Ronaldo'nun 'CR7'si gibi kendisi de 4 yıl önce 'S8' markasını 'ilk harf ve forma kombinasyonu' şeklinde TPE'den tescil ettirdi. Samsung firması ise geçen yıl piyasaya 'S8' modelini sürdü. İnan, 'S8' markası ve isim hakkının kendisine ait olduğunu belirterek teknoloji devine 8 Haziran 2017'de noterden bir ihtarname göndermiş ve telefonun kullanımın durdurulmasını istemiş, ancak Samsung ihtarnameye cevap vermemişti.

#Samsung
#Galaxy S8
#Selçuk İnan
6 yıl önce