|

Shaquille O'Neal: Dünya yuvarlak değil, düz

ABD'de yayılan 'Dünya yuvarlak değil, düzdür' söylemi hızla yayılıyor. Ünlü NBA yıldızı Kyrie Irving'in başlattığı akıma son olarak Shaquille O'Neal da katıldı. O'Neal, söylemleriyle ve kendince bulduğu kanıtlarla hayranlarını şaşırttı.

Yeni Şafak
14:43 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
1992-2011 yılları arasında NBA'de ter döken Shaquille O'Neal, gelmiş geçmiş en iyi basketbolcular arasında yer alıyor.
1992-2011 yılları arasında NBA'de ter döken Shaquille O'Neal, gelmiş geçmiş en iyi basketbolcular arasında yer alıyor.

Tüm tartışma ünlü NBA yıldızı Kyrie Irving'in “Dünya yuvarlak değil düz, yalan söylüyorlar.” çıkışıyla birlikte başladı. Cleveland Cavaliers'ın All-Star point guardı, dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyerek insanların kandırıldığını ve yalan söylendiğini iddia etmişti. Irving'e göre gerçek bu:



  • “Yıllar boyunca inanmak istediğime inandım. Ben dünyanın yuvarlak olup döndüğünü sanıyordum. Gerçekten güneş sistemi içinde döndüğümüzü mü düşünüyorsunuz? Uzaya gönderilen hiçbir şey geri dönmüyor. Bize verdikleri bilgiler çok tutarsız.”

Kyrie Irving'in yaptığı bu açıklamalar uzun süre tartışılmıştı. O tartışmaya şimdi NBA'in efsane oyuncularından Shaquille O'Neal da katıldı. O'Neal'a göre de dünya yuvarlak değil. O'Neal, Dünya'nın düz olduğunu şu sözlerle savunuyor:



  • “Her gün Florida ve Kaliforniya arasında araba kullanıyorum ve hiçbir zaman 360 derecelik bir eğimle karşılaşmadım. Yollar hep düzdü. Yer çekimi var diyorlar. Son zamanlarda Atlanta'daki devasa yapılara baktınız mı? Bu kadar kuvvetli yer çekimi olsaydı o binalar nasıl yapılabilirdi.
  • Dünya yuvarlaksa Çin bizim tam altımızda demek oluyor. Bu akıl almaz bir şey. Uzaydan çekilen fotoğrafların gerçekliği yansıttığına inanmıyorum. Bilgisayar ortamında yapılmış olabilir.”

Tabii sonrasında Shaquille O'Neal şaka yaptığını ve Irving'i tiye almak için böyle konuştuğunu açıklıyor. O'Neal, Kyrie ile aynı okula gittiğini fakat kendisinin sonra farklı düşüncelere kapılmış olabileceğini ifade ediyor. Nihai olarak “Tabii ki Dünya'nın yuvarlak olduğuna inanıyorum.” diyerek şaka yaptığını yineliyor.



#Shaquille O'Neal
#Kyrie Irving
7 yıl önce