|

SIM kart destekli MacBook'lar yolda

Apple, MacBook için SIM kart desteği patentini aldı. Artık kablosuz internet ağlarının olmadığı yerlerde de SIM kart vasıtasıyla internete girilebilecek.

Yeni Şafak
21:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 21:11 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Günlük hayatta kullandığımız cihazlar arasında akıllı telefon ve tabletlerde SIM kart desteği bulunuyor. Bu nedenle bu cihazlarda Wi-Fi internete mahkum değiliz. Kablosuz internetin olmadığı alanlarda, hücresel veri ile internete girebiliyoruz.



Günlük hayatta en sık kullandığımız cihazlardan bir başkası olan dizüstü bilgisayarlarda ise SIM kart kullanamıyoruz. Birkaç istisna var ancak onlarda çok yaygın olarak kullanılmıyor. Hatta birçok kullanıcı SIM kart takılan bir bilgisayarın olduğundan bile habersiz. Tabii burada doğrudan SIM kart kullanımından bahsediyoruz. Zira SIM kart destekleyen USB'ler hali hazırda birçok kişi tarafından kullanılıyor.



Gel gelelim tüketicilerin böyle bir talebi olduğu aşikar. Zira dizüstü bilgisaylar, kablosuz bağlantıya muhtaç olduğu için birçok insan, SIM kart destekli klavyeli tablet almayı tercih ediyor. Mobil cihazımızdan Wi-Fi hotspot açarak laptopumuzu bu şekilde de internete bağlayabiliyoruz. Fakat bu yöntem ile akıllı telefonumuzuz bataryası çok çabuk tükeniyor.



İşte Apple bu ihtiyacı fark etti ve hızlı davranarak patenti aldı. Bu patent, MacBook'a SIM kart desteğini içeriyor ve böylece kablosuz internet bağlantısının olmadığı yerlerde hücresel veri ile internete bağlanmaya imkan sağlıyor.



İşte o patent:




Tabii Apple'ın bu patenti alması MacBook'larda kesin olarak uygulayacağı anlamına gelmiyor. İlerleyen yıllarda bunu hep birlikte göreceğiz. Şayet Apple bu konuda başarı sağlarsa, diğer firmaların da bu yönde adım atacağı tahmin ediliyor.



#Apple
#MacBook
#SIM Kart
#Patent
8 yıl önce