|

Şimşek hızında şarj: 2 dakikada %50!

Batarya sorunu tamamen tarih oluyor!

Yeni Şafak ve
09:58 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:58 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Hızlı şarj özelliği ile birlikte akıllı telefonların günümüzdeki bir numaralı handikapı olan batarya yetmezliği sıkıntısı da son dönemde dolaylı yoldan da olsa giderilmeye başladı.



Gerçi bu defa da 'cebimizde şarj cihazı ile dolaşmak' durumuyla yüz yüze kaldık ama telefonumuzun kapanmasından iyidir en nihayetinde.



Bildiğimiz gibi Samsung'un Note 5/S6 nesli ile birlikte yarım saatte %30, 80-90 dakikada ise tam şarj edebilmeye başladık telefonlarımızı. Keza Qualcomm'un

, Mediatek'in

yahut Oppo'nun

teknolojileriyle birlikte de benzer değerler elde edebiliyoruz.



Peki ya şarjımız sadece 5 dakikada yarı yarıya tamamlanabilseydi?


İşte Huawei'nin yeni Li-Ion batarya prototipi ile bu mümkün. Aşağıdaki videoda izleyeceğimiz üzere, 3000mAh gücündeki batarya sadece 5 dakika içerisinde %48'e geliyor. Dahası bunu pilin ömrüden yemeden ve/veya kapasite bozumuna uğratmadan yapıyor ki asıl önemiisi de bu zaten. Malum hızlı şarj sistemlerinin günümüzdeki en büyük sıkıntısı bu tür handikapları.



Anotlara sarılı

ultra hızlı şarj teknolojisi halihazırda geliştirilme sürecinde ve özel bir şarj ünitesi ile kullanılabiliyor. Ki gördüğümüz üzere cebimize sığacak boyutta da değil henüz. Ama Huawei'nin 'yakın bir gelecek'

yola çıkarsak hayatımıza girmesi çok da uzun sürmeyecek gibi...



Bu arada 600mAh'lık bir diğer prototip var ki o da sadece 2 dakikada %68'e erişebiliyor. Bu da muhtemelen akıllı saat vb. gibi giyilebilirler için geliştiriliyor olsa gerek.



Evet; 2 dakikada %50! Muazzammış hakikaten! Bekleyip görelim bakalım...













#huawei
#batarya
#akıllı telefon
#android
#hızlı şarj
8 yıl önce