|

Siri: Hayırlı kandiller!

Sanal asistan teknolojisinin geldiği noktayı test etmek amacıyla Siri'ye 'iyi kandiller' dileğinde bulunduk. Apple'ın akıllı asistanının kandil mesajına verdiği cevap bir hayli şaşırtıcı oldu.

Yeni Şafak ve
10:29 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:30 - 30/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın sanal asistanı Siri'den kandil mesajı...
Apple'ın sanal asistanı Siri'den kandil mesajı...

Teknoloji üreticileri arasında kıyasıya bir akıllı sanal asistan rekabeti yaşanıyor. Bildiğimiz üzere Apple sanal asistan olarak Siri'yi, Microsoft Cortana'yı ve Google da Asistan'ı kullanıyor. Son olarak Güney Koreli teknoloji lideri Samsung da yeni sanal asistanı Bixby'yi tanıttı. Bixby, tanıtımı dün akşam gerçekleştirilen Galaxy S8 ile birlikte gün yüzüne çıkıyor.



Bu sanal asistanları birbirinden ayıran küçük detaylar bulunuyor. Bu doğrultuda Apple Siri'ye bugün Regaip Gecesi olması vesilesiyle 'İyi Kandiller!' mesajı ilettik. Siri de şaşırtıcı bir şekilde mesajımıza cevap verdi.





Takvime göre bugünün kandil olduğunu algılayan Siri: “Bugün Regaip Gecesi. Hayırlı Kandiller!” mesajı vererek herkesi şaşırttı.



Bu gelişme aslında sanal asistan teknolojisinin ulaştığı boyutu gösteriyor. Zira Siri ilk tanıtıldığında Türkçe dil desteği bulunmuyordu. Oysa şimdi kandil kutlaması bile yapıyor. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek…



#Siri
#Regaip Gecesi
7 yıl önce