|

Skoda şov yaptı

Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda birçok prömiyerle birlikte yeni modellerini görücüye çıkardı. Çekyalı otomobil şirketi, iki yeni Octavia modeliyle birlikte büyük SUV modeli Kodiaq'ın iki yeni versiyonunu da dünyaya tanıttı.

Yeni Şafak
15:25 - 10/03/2017 الجمعة
Güncelleme: 15:47 - 10/03/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Skoda Octavia, lüks sedan serisinin önemli bir üyesi durumunda.
Skoda Octavia, lüks sedan serisinin önemli bir üyesi durumunda.

Çek üretici Skoda'nın "markanın kalbi" olarak nitelediği ve Türkiye dahil tüm dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia, kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Cenevre'de tanıtılan yeni modelleriyle birlikte daha çekici bir tasarıma, yeniden gözden geçirilerek daha şık hale gelen iç mekana ve mükemmelleştirilmiş sürüş karakterine sahip oldu.



Skoda Octavia RS 245







Tanıttığı modellerden ilki bugüne kadar üretilmiş en hızlı Octavia modeli olan “Octavia RS 245". İlk kez Cenevre'de gösterilen yeni 2.0 litrelik 245 beygir TSI motora sahip olan Octavia RS 245, muhteşem bir sürüş deneyimi vaat ediyor.










Bu güç makinesi, Sedan ve Combi kasa tipleriyle sunuluyor. 370 Nm torka sahip motoru sayesinde 0'dan 100 km/s'ye sadece 6.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. 7 ileri çift kavrama DSG şanzımanın tercih edildiği Octavia RS 245, eğer istenirse klasik 6 ileri manuel şanzıman ile de alınabilecek.






Standart Octavia'ya göre sportif şasi sayesinde gövdesi 15 mm daha alçak olan Octavia RS, öncekine göre 30 mm daha geniş arka iz açıklığına sahip. Araç, standart olarak özel 19 inçlik siyah alaşım jantlarla sunuluyor.









Performanslı Octavia'nın dış tasarımına baktığımızda radikal bir yenilik göze çarpmıyor. Piano black ön ızgara, LED far-stop grubu, çift egzoz çıkışı, RS logoları ve 19 inç'lik özel jantlar aracın dış tasarımının önemli parçaları durumunda.








İç mekanda kırmızı dikişler fazlasıyla kullanılırken; Alcantara RS spor koltuklar ve LED ambiyans aydınlatmaları aracın sportif yanını fazlasıyla ortaya koyuyor. 9.2 inçlik multimedya sistemi, adaptif hız sabitleyici ve acil frenleme sistemi gibi özellikler ise aracın teknolojik özelliklerinden birkaçı olarak sunuluyor.




Skoda Octavia Scout


Skoda'nın Cenevre'de tanıttığı br diğer Octavia modeli, crossover severlerin ilgisini çekmek amacıyla engebeli araziler için üretilmiş bir giriş seviyesi off-road aracı olan Octavia Scout.






Yeni Octavia Scout, arazi aracı görünümü sunan tasarımı, güçlü fakat cimri motor seçenekleri ve 4x4 çekiş sistemiyle farklı bir karaktere sahip.



2017 makyajlı Skoda Octavia Scout, 230 Ps güç üreten 2.0 litrelik benzinli ünite ve 184 Ps güç üreten 2.0 litrelik dizel ünitelerle yollardaki yerini alacak. Manuel şanzıman ve DSG şanzıman ile sunulan Octavia Scout'un en yüksek donanım paketinde 4x4 çekiş sistemi de yer alıyor.






Güçlü ve sağlam görünümü, koruma kuşaklı tamponları, çamurlukları ve kapı altlarının yanı sıra yine önde ve arkada yer alan gümüş renkli alt koruma bölümleri, 17 inçlik jantları, geniş arka iz açıklığıyla ön plana çıkartılıyor.



İlk nesli 1996 yılında sunulduğundan bu yana 5 milyon adetten fazla satılan Skoda Octavia, yenilenmiş halleriyle Mart ayından itibaren Türkiye'de de satışa sunulacak.



Yeni Skoda Kodiaq


Skoda, Octaviaların yanı sıra yeni lüks SUV modeli Kodiaq'ı 2 yeni donanım paketi ile Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardı.








Türkiye'de de çok yakında satışa sunulması planlanan Skoda'nın ilk büyük SUV modeli Kodiaq, Fuar'da iki yeni versiyonla yerini aldı. Çek Otomobil şirketi, Kodiaq Sportline ve Scout olarak adlandırılan iki yeni modelden Sportline'da konforlu ve lüks bir yolculuk vaat ederken Scout'ta arazi şartlarına uygun off-road bir aracı meraklılarına sunuyor.








İki SUV da üç motor seçeneği ile sunuluyor. Giriş modelinde görev yapan 150 bg gücündeki 1.4 TSI motor, aracı 9.8 saniyede 100 km/s hıza ulaştırıyor. Bu ünitede maksimum hız 197 km/s. Diğer benzinli seçenek ise 180 bg üretebilen 2.0 TSI. Bu üniteye sahip olan Kodiaq Scout, 207 km/s hıza çıkarken 100 km/s hıza 8 saniyede ulaşıyor.



























#Cenevre Otomobil Fuarı
#Skoda
#Octavia
#Kodiaq
٪d سنوات قبل