|

SMS dolandırıcılarının yeni hedefi BİM

SMS dolandırıcıları BİM'in ismini kullanarak insanları kandırmaya başladı. 'BİM'den 300 TL tutarında hediye çeki kazandınız' ifadesiyle başlayan mesajda, aranması istenen telefon numarası tuşlandığında telefon faturasından yüklü bir miktar dolandırıcılara kaptırılıyor.

Yeni Şafak
16:29 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dolandırıcılık yöntemlerine karşı emniyet güçleri sık sık uyarılarda bulunuyor.
Dolandırıcılık yöntemlerine karşı emniyet güçleri sık sık uyarılarda bulunuyor.

Son dönemde yaygınlaşan SMS dolandırıcılığına önceki haberlerimizde vurgu yapmıştık. Art niyetli kişiler, özellikle popüler markalar üzerinden kullanıcılara indirim veya hediye para mesajı gönderiyor ve para çalmaya çalışıyor. En iyi ihtimalle telefonlara bu sayede virüs bulaşmış oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda Gratis ve Media Markt gibi markalar üzerinden gönderilen virüslü içerik gönderildiğini ifade etmiştik. Dolandırıcıların son hedefi bu kez BİM oldu. BİM’in ismi kullanılarak gönderilen mesajda bir telefon numarası yer alıyor ve 300 TL değerindeki hediye çekine sahip olabilmek için bu numaranın aranması gerektiği ifade ediliyor.


Söz konusu numara arandığında ise telefon faturasından yüklü bir miktarı kendi hesaplarına aktarmış oluyorlar. Bu ve benzeri dolandırıcılık yöntemlerine karşı da emniyet güçleri sık sık uyarılarda bulunuyor. Telefonlara yine SMS olarak gönderilen uyarı mesajlarında şu ifadeler yer alıyor:

  • Telefonda kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, “Adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı” diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın.
#SMS
#Dolandırıcılık
#BİM
7 yıl önce