|

Snapchat gözlükleri satışa çıktı

Snap Inc.'in geliştirdiği, 10 saniyelik video kaydı yapabilen Spectaceles gözlüğü satışa çıktı. Kırmızı, mavi ve siyah renkte tasarlanan bu gözlük, kaydettiği görüntüleri Bluetooth ile telefona aktarıyor ve Snapchat üzerinden paylaşılmasını sağlıyor.

Yeni Şafak
12:33 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 12:35 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Spectacles gözlüğü şimdilik sadece ABD'de 129 dolardan satılıyor.
Spectacles gözlüğü şimdilik sadece ABD'de 129 dolardan satılıyor.

Fotoğraf ve video paylaşma ağı Instagram'ın bir dönem kamera çıkartacağı iddiaları yankılanmıştı. İddialara göre Instagram kamerasıyla çekilen görüntülere filtreler uygulanabilecek ve istenen durumda çıktı alınabilecekti. Bazı markalar bu girişimde bulunsa da Facebook bünyesindeki Instagram hiçbir zaman kamera üretmedi.



Aynı iddialar Snapchat için de ortaya çıkınca birçok kişi bunun gerçek olmadığını düşündü. Fakat yaklaşık 5 ay önce Snap Inc. (Snapchat'in sahibi) tarafından, video kaydı yapabilen gözlük tasarlandığı resmen açıklandı.



Spectacles ismi verilen güneş gözlüğü, üzerinde bulunan kamera sayesinde 10 saniye video kaydı yapabiliyor. Bluetooth bağlantısı sayesinde bu görüntü eşleştirilen akıllı telefona aktarılıyor ve Snapchat'te paylaşılabiliyor. Ayrıca gizli çekim yapılmasına karşı, çekim yapıldığında diğer tarafta LED ışık yanıyor. Işık yandığında gözlüğün kayıt yaptığı anlaşılıyor.



Gözlüğün şarj ihtiyacı ise saklama kabından sağlanıyor. Tıpkı Apple AirPods'da olduğu gibi gözlük saklama kabına konulduğunda şarj olmaya başlıyor.



İşte merakla beklenen Snap Spectacles gözlüğü resmen satışa çıktı. Üstelik Snap Inc. ilk ürününü uçuk bir fiyattan da çıkarmadı. 3 farklı renkte tasarlanan (kırmızı, mavi, siyah) bu gözlüğe sahip olmak için 129 dolar ödemek gerekiyor. Fakat gözlük şimdilik sadece ABD sınırları içinde satılıyor. Dünya çapında ne zaman satışa çıkacağı ise henüz bilinmiyor.



Spectacles gözlüğünün detaylarını

.



#Snapchat
#Spectacles
#Gözlük
7 yıl önce