|

Sony Wena Wrist: Hem 'klasik' hem 'akıllı' saat

Sony, klasik tarzlarını korumak isteyen teknolojiseverler için yeni bir akıllı saat konsepti tasarladı.

Yeni Şafak ve
17:34 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Akıllı saatler bildiğimiz gibi ultra teknolojik aletler. Hepsi de dijital ekranla gelen ve bizi bildirimlerle, uygulamalarla ve dahası doğrudan kendi üzerlerinden gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmeleriyle besleyen büyük destekçiler.



Ama tabii bunun bir bedeli var:




İşte İsviçreliler olaya el atmadan önce (Swatch'ın akıllı saatini bekliyoruz hala?) davranan Sony'nin yeni akıllısı klasik tarzlarını korumak isteyen teknolojiseverler için iyi bir örnek teşkil ediyor.



--------------


-------------


Japon devinin doğrudan kendi kitle fon sitesi

üzerinden topladığı destekle hayata geçirdiği yeni saat konsepti Wena Wrist bir kere her şeyden önce bildiğimiz anlamda çok işlevsel bir akıllı saat tasarımından ziyade, kısıtlı işlevsellik fakat gerçek klasik tasarım sunan bir model.







Bildiğimiz klasik analog ekrana sahip olan saatin (yani dokunmatik değil) sihri tamamıyla metal kordonunun içerisine gömülü yongasında saklı. Şöyle ki bu sayede kordon bizim NFC cüzdan desteğiyle ödemelerimizi gerçekleştirmemizi sağlamasının yanısıra, titreşim ve led ışıklar aracılığı ile bildirimleri almamızı ve aktivize takibi yapabilmemizi sağlıyor.



Sportif kadranla gelen Chronograph ve klasik kadranlı Three Hands olmak üzere iki farklı modele ve siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan Wena Wrist'in pil ömrü ise 1 hafta dolayında. Bu arada sadece iOS (yani iPhone) uyumlu olduğunun da altını çizelim.







Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonlarında

modelin fiyatı 290 dolardan başlayıp 575 dolara kadar uzanacak.






#sony
#akıllı saat
#iphone
#Wena Wrist
9 yıl önce