|

Sony Xperia L1 satışa sunuluyor

Japon teknoloji devi Sony, bütçe dostu yeni telefonu Xperia L1’i duyurdu. Klasik Sony tasarımına sahip Xperia L1’in, şık ve uygun fiyatlı akıllı telefon almayı düşünenler tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
11:55 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:50 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sony Xperia L1'in selefi Xperia L, Türkiye'de 899 tllik fiyatıyla satılıyor.
Sony Xperia L1'in selefi Xperia L, Türkiye'de 899 tllik fiyatıyla satılıyor.

Akıllı telefon pazarında önemli pazar payına sahip şirketlerden biri olan Sony, Barcelona'da düzenlenen MWC 2017 kapsamında Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XA1 ve Xperia XA1 Ultra gibi modellerini tanıtmıştı ve Xperia XZ Premium modeliyle en iyi telefon ödülünü almıştı.



Japon teknoloji devi şimdi de orta-alt segmente hitap eden uygun fiyatlı bir akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.




5,5 inçlik LCD ekranla gelen Xperia L1, 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. Dört çekirdekli 1,45 GHz'lik MediaTek işlemciden ve 2 GB RAM'den güç alan telefonun hafızası ise 16 GB. Bu hafıza MicroSD kart desteği sayesinde arttırılabiliyor. 13 megapiksel çözünürlükte arka kameraya sahip telefonun, 5 megapiksellik 24 mm geniş açıya sahip ön kamerası bulunuyor.



Stamina modu desteği olan 2620 mAh kapasiteli bataryadan güç alan cihaz, çift sim desteğiyle 4G LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.2, aptX, NFC, A-GPS, GLONASS ve USB Tip-C gibi bağlantı özellikleriyle kullanıcısının beğenisine sunuluyor.




Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle gelen L1, akıllı öğrenme sistemine sahip. Zamanla kullanıcının tercihlerini öğrenen L1, buna göre kullanıcıya önerilerde bulunuyor. Bulunduğunuz konuma göre zil sesi seviyesi ve internet bağlantısı seçeneği gibi işlemleri otomatik yapma özelliği de yine bu cihazla birlikte sunuluyor.



2013 yılında satışa sunulan Xperia L'nin halefi olan Xperia L1'in nisan ayının sonlarında Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Asya'daki belli pazarlarda satışa sunulacak. Siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleriyle görücüye çıkacak olan Sony'nin yeni akıllı telefonunun fiyatının markanın diğer modellerine göre daha uygun olması bekleniyor.



#Sony
#Xperia L
#Android
7 yıl önce