|

Sony Xperia Z5 yolda, işte detaylar

Sony'nin kuvvetle muhtemel bu Eylül ayında tanıtacağı Xperia Z5'e yönelik ilk bilgiler gelmeye başladı.

Yeni Şafak
11:11 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:12 - 6/07/2015 Pazartesi
Diğer

Sony'nin diğer firmalardan farklı olarak her sene iki tane amiral gemisi çıkarttığını biliyoruz. Yani senenin ilk yarısında Xperia Z(x) modelini çıkaran firma ikinci yarısında ise Xperia Z(y) modelini çıkarıyor.



İşte geçtiğimiz haftalarda Xperia Z4 (Z3+) modelini satışa sunan Sony'nin bu Eylül ayında tanıtacağı Xperia Z5'e yönelik de ilk bilgiler gelmeye başladı.



Her zaman olduğu ilk olarak Japonya'da satışa sunulup akabinde diğer pazarlara sevkiyatın başlayacağı serinin en son üyesinin Snapdragon 820 yongaseti ve 4GB RAM ile geleceği belirtilirken ekran büyüklüğü hakkında bir bilgi verilmiş değil. Gerçi Xperia Z ile Z1 modellerinde kullandığı 5.0-inç'lik büyüklüğü Z2/Z3 ve Z4 ile birlikte 5.2-inç'e çıkaran Sony'nin büyük ihtimalle bu modelle birlikte değişikliğe gitmesi muhtemel. Tabii bu olası değişikliğin, bu modelin yan kolları olacak Xperia Z5 Compact (kompakt formdaki versiyonu) ile Xperia Z5 Ultra'yı da (tabletfon) etkileyeceğinin gözden kaçırmayalım. Haliyle tahminimizce en çok 5.4-inç'e çıkar ekran. Çözünürlük ise 2K'ya (2560x1440) yükseltilir.







Parmak izi okuyucusuna da sahip olacağı söylenen Z5'in bataryası için ise 4500mAh gibi bize

pek de inandırıcı gelmeyen

bir kapasite belirtilmiş. Bildiğimiz gibi Z3+/Z4'ün bataryası 2930 mAh gücünde. Haliyle mevcut kalınlığı koruyarak %50 bir kapasite arttırımı yapılması neredeyse imkansız meğerki Sony henüz kamuoyuna yansımayan bir

ise ki bunu da hiç zannetmiyoruz.



Bunların haricinde Sony Exmor RS IMX230 CMOS sensörün kullanıldığı 21MP çözünürlüğünde bir kameraya yer verilmesi beklenen modelde tahminimizce yeni nesil

bağlantısı da kendisine yer bulur.



Evet; şimdilik bu kadar. Tabii ülkemizde henüz Z3+'ın bile satışa sunulmadığını göz önünde bulundurmakta da fayda var. Hülasa, mim düşerek okumak gerek.

#sony
#android
#google
#xperia z5
#akılı telefon
#snapdragon 820
9 yıl önce