|

StarCraft artık ücretsiz

Bir dönemin en popüler video oyunları arasında yer alan StarCraft artık ücretsiz indirilebiliyor. Oyunun geliştiricisi Blizzard, müjdeli haberi internet sitesi üzerinden verdi. 20 yıl önce geliştirilen oyunun Windows 7, 8 ve 10 için de uyumluluk sürümü bulunuyor.

Yeni Şafak
16:51 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
StarCraft bir dönemin en çok sevilen strateji oyunları arasında yer alıyor.
StarCraft bir dönemin en çok sevilen strateji oyunları arasında yer alıyor.

Yaklaşık 20 yıl önce 'en popüler strateji oyunu hangisidir' sorusu yöneltildiğinde birçok kişi StarCraft cevabını verirdi. Elbette Age of Empires'ın kalitesi ve oyuncu kitlesi tartışılmaz. Fakat StarCraft, detaylı hikayesi ve akılda kalıcı karakterleri ve multiplayer desteğiyle önplana çıkmayı başarıyordu.

Yayınlandığı yıldan itibaren video oyun sektörüne damga vuran oyun artık ücretsiz olarak indirilebiliyor. Söz konusu müjdeli haber oyunun üreticisi Blizzard şirketinden geldi. Blizzard, hem orijinal StarCraft'ı hem de Brood War DLC paketini oyunseverlere ücretsiz dağıtmaya karar verdi.

Tabii oyun yaklaşık 20 yıl önce tasarlandığı için grafikleri de o döneme ait. Fakat Blizzard, güncel Windows sürümlerini hesaba katarak Windows 7, 8 ve 10 için uyumluluk sürümlerini yayınlamıştı. Yani son sistem bir bilgisayara da sahip olsanız bu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Siz de nostalji yapıp o günlere dönmek istiyorsanız
sürümünü indirebilirsiniz.
#StarCraft
#Blizzard
7 yıl önce