|

Steam’in çökme sebebi Endonezya sunucuları

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Steam dün gece çökmüş, bir süre sunucularına ulaşılamadığı için oyun severler oyunlarına giriş yapamamıştı. Steam kanadından henüz açıklama gelmese de bazı iddialara göre Endonezya sunucusunda yaşanan açık nedeniyle sistem kapanmış.

Yeni Şafak
10:02 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Dünyanın en önemli çoklu oyuncu platformu Steam dün akşam saatlerinde 2-3 saat boyunca kapanmış, dünyanın hiçbir yerinden platforma giriş yapılamamıştı. Steam Kış İndirimleri'nin ilk gününde yaşanan bu olay hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmasa da akla ilk olarak büyük çaplı bir siber saldırı yapıldığı olasılığı gelmişti. Fakat gelen ilk bilgiler henüz resmi olarak doğrulanmasa da Steam sunucuları büyük bir açıktan dolayı kapanmış.





Valve'ye yakın bazı kaynaklardan sızan bilgilere göre Steam'in Endonezya sunucusunda meydana gelen açık nedeniyle hesaplara yüklenen her bakiyede 1000 katı fazlası hesaplara eklenmiş. (Örneğin 10 TL bakiye yüklediniz bir baktınız 10000 TL yüklenmiş!) Bu açığın fark eden Endonezyalı kullanıcılar oyun kütüphanelerine oyunlar ekleyip, CSGO'da en pahalı eşyaları alarak, diğer oyunlar için ek paketler alarak envanterlerini geliştirmişler. Bu açıktan geç haberi olan Steam ise zararın daha fazla büyümesini engellemek için sessiz sedasız tüm sunucuları kapatmış.



Bu iddialar henüz resmi olarak doğrulanmadı. Önümüzdeki saatlerde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.




#Steam
#Endonezya
#Valve
7 yıl önce