|

Suni yolla büyütülen hindiler artık uçamaz oldu!

Ne mutlu(!) bize: Artık olması gerekenden 2 küsur kat daha ağır hindilerimiz, tavuklarımız var!

Yeni Şafak ve
16:53 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 14:53 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak
Boston Kütüphanesi arşivindeki bir hindi fotoğrafı bu. Sene 1930'lar.
Boston Kütüphanesi arşivindeki bir hindi fotoğrafı bu. Sene 1930'lar.

Aynı ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de uygun fiyatından ötürü beyaz etler kırmızı etlere oranla çok daha fazla tüketiliyor tabii yine kırmızı ete oranla yarar/zarar terazisinin bariz biçimde olumlu tarafında yer aldıkları da bir diğer gerçek.



Beyaz et kategorisi içerisinde birçok deniz canlısı ve kanatlı hayvan yer alsa da kürsüde oturanlar balık, tavuk ve hindi. İşte şimdiki haberimiz balık ve tavuklarla ilgili.



yakaladığımız habere göre; küresel çapta 1929 yılından bu yana geçen süre içerisinde hindilerin ortalama ağırlığı 6 kilodan 14 kiloya çıkmış durumda! Yani artık 'orijinal hallerine kıyasla' iki kattan fazla ağırlar.







'Orijinal' diyoruz çünkü şimdiki ağırlıklarına erişmelerinde doğanın değil insanoğlunun parmağı var! Amaç tahmin edeceğimiz gibi hayvanlardan kesildikleri vakit daha çok et elde edilebilmesi. Bunun için de 40'lardan bu yana sistematik biçimde

tabi tutuluyorlar.




En acısı da şu ki, bu ağırlığı vücutları kaldıramıyor ve bu sebepten ötürü artık bırakın uçmayı ayağa dahi kalkmaktan aciz hale ge(tiri)lmiş haldeler! Yine aynı sebepten ötürü doğal yolla üreyememeleri de cabası!



İzleyin deriz:






#hindi
#tavuk
#beyaz et
#suni döllenme
8 yıl önce