|

Super Mario Run ilk gününde 5 milyon dolar kazandırdı

Nintendo tarafından geliştirilen Super Mario Run, App Store tarihinin en büyük çıkışını gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Son gelen rakamlara göre oyun çıkış yaptığı ilk gün 2.85 milyon kez indirildi.

Yeni Şafak
14:25 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 14:27 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Super Mario Run Nintendo tarafından geliştirildi.
Super Mario Run Nintendo tarafından geliştirildi.

Apptopia tarafından derlenen istatistik bilgilerine göre

Super Mario Run

, çıkışının ilk gününde 2.85 milyon kez indirildi. Bu veriler ilk gününde 900 bin kez indirilen popüler oyunlardan Pokemon Go ile karşılaştırıldığında ezici bir üstünlük kurduğu görülüyor. Bu arada belirtelim: Pokemon Go çıkışının 3. Gününde 5.6 milyon kez indirilmişti.



Apptopia sitesinde yer alan karşılaştırma da Super Mario Run ile Pokemon Go oyunlarının verileri bir araya getirildi. Tabii ki iki oyunu karşılaştırmak çok doğru değil: çünkü Super Mario Run aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 150 ülkede indirilmeye hazırken Pokemon ilk gün sadece 3 ülkede yayınlandı ve kademeli olarak dünya çapında farklı ülkelerde indirilmeye devam ediyor. Hatta oyun resmi olarak ülkemize hala indirilmeye hazır değil. Fakat Pokemon Go oyununun dünyanın en kalabalık insan nüfusunun olduğu bir bölgede dağıtılmaya başlandığını da hatırlatalım.



Pokémon Go şu anda App Store tarihinde, ilk bir hafta içinde en çok indirilen oyun rekorunu elinde bulunduruyor. Fakat bu rekor Apple tarafından resmi olarak hiç açıklanmadı. Her iki oyunda ücretsiz olarak indirilebilirken, Super Mario Run'ın tamamını oynayabilmek için oyun içinden 26,99 TL'lik ödeme yapmak gerekiyor. Ayrıca Apple – Nintendo iş birliğinde ortaya çıkan yeni Super Mario oyunu şuan için sadece iOS üzerinde indirilebilirken, kısa bir süre sonra Android'e gelmesi bekleniyor. Apptopia sitesinde yapılan paylaşımda yeni Super Mario oyununun başarısı hakkında Nintendo'nun oyun çıkmadan yaptığı yoğun tanıtım çalışmalarının önemli olduğunu söylüyor. Super Mario Run, Apple'ın en son iPhone etkinliğinde sahnede tanıtılmıştı.





#Super Mario Run
#Nintendo
#App Store
7 yıl önce