|

Süper otomobillerin en süperi: Koenigsegg​ Regera

Ne Mc Laren, ne Ferrari ne de hatta Bugatti! Böylesini hiç görmediniz!

Yeni Şafak ve
12:03 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:53 - 2/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper otomobil denilince aklımıza gelen ilk markalar belli: Bugatti, Pagani, Koenigsegg ve Mc Laren. Bunlara 'yedek kontenjandan' da Lamborghini ile Ferrari'yi ekleyebiliriz.



Tabii Porsche'undan Mercedes ile BMW'sine, Audi'sinden, Bentley'ine kadar pek çok markanın ürün gamında süper otomobil klasmanında değerlendirilen elit modelleri mevcut ama süper otomobil kavramının sadece bu yukarıdaki 4(+2) markayla sınırlandırılmasının sebebi bu markaların sadece elit otomobil üretmesi. Zaten ilk 4 üreticinin tüm modelleri sınırlı sayıda üretilen modeller. Lambo ile Ferrari'nin ise ürün gamının hepsini olmasa da büyük bir kısmını bu tür seçkin araçlar oluşturuyor.







İşte şimdiki haberimize konu olan model de bu süper otomobillerinin en süperlerinden birisi olan Koenigsegg Regera.



  • Peki neden misal Bugatti Veyron'u yahut La Ferrari'yi değil de Regera'yı seçtik?
  • Çünkü her şeyden önce kendisi tek kelimeyle bir tasarım harikası. Gördüğümüz gibi otomobilden ziyade Voltron'u andırıyor. Gerçi Y nesli Voltron'u hazırlamaz. Onlar için 'Transformers'ı andırıyor' diyelim. :)





Dahası kendisi aynı zamanda bir hibrit yani melez. İstersek benzinle istersek de elektrikle çalıştırabiliyoruz.



Bir diğer önemli detay ise tasarımının bizzat Koenigsegg'in kurucusu Christian von Koenigsegg'in imzasını taşıması.



Karşımıza ilk olarak bu yılki Cenevre Fuarı'nda çıkan model hepsinden de öte teknik özellikler bazında da dünyanın en iyilerinden birisi. Hatta örneğin hızlanmada en iyisi! Düşünün ki 0'dan 100'e sadece 2.8 saniyede ulaşan canavarın erişebildiği maksimum sürat ise 410 km/s!




Koenigsegg tarafından geliştirilen Doğrudan Sürüş Sistemi teknolojisi sayesinde şanzımana gerek bırakmayan Regera'nın arttırılmış yalıtımı ise kabin gürültüsünü neredeyse sıfır seviyesine çekiyor!







Sadece 80 adet üretilecek ve tahmin edeceğimiz gibi pek çoğu henüz üretilmeden ön sipariş aşamasında satılan modellerin tanesi için 2 milyon dolar ödememiz gerek. Ödememiz derken tabii lafın gelişi; ödemeleri gereken demek istiyoruz! :)



Kendisine

erişebilirsiniz, videosu ise aşağıda:








#Koenigsegg
#Koenigsegg​ Regera
#otomobil
#Elektrikli araç
#süper otomobil
8 yıl önce