|

Sürücüsüz Volvo yola çıkıyor!

İsveçli otomobil devi 2017'de sürücüsüz otomobillerini trafiğe çıkarıyor.

Yeni Şafak ve
15:18 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Sürücüsüz otomobil alanında birçok firma çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda en çok ön plana çıkan isim şüphesiz Google. Her ne kadar bir

sebebiyet vermiş olsa da, bugüne kadar sürücüsüz bir şekilde milyonlarca kilometre yol almayı başardı. İkinci sırada ise Ford'u sayabiliriz. Hatta bir ara Google ile Ford'un ortak çalıştığı söylentileri yayılmış, fakat bu iddia Ford tarafından yalanlanmıştı.





Bu alanda gizliden gizliye çalışan bir firma daha var: Volvo. Evet, İsveçli lüks otomobil üreticisi kamuoyu tarafından çok bilinmese de birkaç yıldır

üzerinde çalışıyor. Fakat bu gizli testler önümüzdeki seneyle birlikte son buluyor. Volvo, 2017 ile birlikte tıpkı Google'ın yaptığı gibi sürücüsüz otomobillerini trafikte denemeye başlayacak.





Volvo, hali hazırda devam eden 'Drive Me' projesi kapsamında otonom araçların içine halktan insanları yerleştirecek ve bu insanlardan günlük aktivitelerini yapmaları istenecek. Sürücüsüz Volvo'ya binen insanlar sabah çocuklarını okula bırakacak, işe gidecek ve market alışverişlerini yapacak. Böylece günlük yaşantıda herhangi bir aksama olup olmayacağı test edilecek.



İlk etapta Volvo'nun doğduğu kent olan Göteborg'da denemelere başlanacak. Söz konusu proje sonrasında ise İngiltere'nin başkenti Londra'nın bazı caddelerinde test edilecek. Eğer her şey yolunda giderse 'Drive Me' projesi 2018'de genişletilerek daha çok şehirde uygulanacak. İsveçli firma 2020 ile birlikte tüm hazırlıkları tamamlayıp sürücüsüz otomobilleri piyasaya sunmayı hedefliyor.





#sürücüsüz otomobil
#otonom
#volvo
#google
#ford
#drive me
8 yıl önce