|

Tarih dersi yok, Civilization var!

ABD'de bazı okullarda Civilization 5 oyunu ders materyali olarak kullanılacak. Strateji oyunu ile öğrencilerin tarihsel olayları gözlerinde canlandırmaları hedefleniyor.

Yeni Şafak
17:02 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:04 - 29/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'de bazı okullarda Civilization 5 oyunu ders materyali olarak kullanılacak.
ABD'de bazı okullarda Civilization 5 oyunu ders materyali olarak kullanılacak.

Firaxis Games'in geliştirdiği ve 2K Games'in yayımladığı sıra tabanlı strateji oyunu Sid Meier's Civilization 5 artık sınıflara giriyor.



MÖ. 4000 ile MS 2050 yılları arasında geçen oyunun amacı bir medeniyetin yönetimini alarak geliştirmek. İşte ABD'de bazı okullar, bu oyunun öğrencilerin tarih bilgilerini geliştireceğini düşünerek ders materyali olarak kullanmaya karar verdi.



CivilizationEDU ismi verilen bu eğitim amaçlı sürüm Civilization 5'ten biraz farklı olacak. Yapımcı Sid Meier, oyunun ders materyali olarak kullanılmasını böyle değerlendirdi:



  • CivilizationEDU ile öğrencilerin kritik düşünme becerilerini geliştirmeyi ve tarihsel olayları gözlerinde canlandırabilmelerini hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerin, ekonomik ve teknolojik kararların coğrafi etkilerini değerlendirmelerine yardımcı olmak ve ülkelerin aldığı askeri, siyasi, sosyoekonomik kararların sebep sonuç ilişkilerini tecrübe etmelerine olanak tanımak istiyoruz.

Civilization 5'in eğitim sürümünde öğretmenler için bazı araçlar eklenecek. Bu sayede öğretmenler, öğrencilerin ilerleyişini takip edebilecek. Oyunun eğitim sürümü ekim ayında piyasaya çıkmacak ve 2016-2017 eğitim döneminde ABD'deki bazı okullarda ders materyali olarak kullanılacak.




Diğer taraftan bildiğimiz üzere Steam'de dev indirim kampanyası devam ediyor. 5 gün sonra sona erecek olan kampanya dahilinde Civilization 5 %75 indirimle 12,25 liraya satılıyor.



Oyunun PC için minimum sistem gereksinimleri ise şu şekilde:


  • İşletim sistemi
    :
    Windows Vista SP2/ Windows 7
  • İşlemci:
    Intel Core 2 Duo 1.8 GHz veya AMD Athlon X2 64 2.0 GHz
  • Bellek:
    2GB RAM
  • Ekran kartı:
    256 MB ATI HD2600 XT, 256 MB nVidia 7900 GS, Core i3
  • Depolama alanı
    :
    8 GB

#Civilization 5
#Tarih dersi
#Steam
8 yıl önce