|

Telefona bakarak yürüyene ceza

Akıllı telefonların yayalara yarattığı tehlikeyi ortadan kaldırma isteyen ABD’nin Honolulu Belediyesi, düzenlediği yasayla telefona bakarak yürüyen halkını para cezası kesecek. Söz konusu yasa ise 25 Ekim itibari ile devreye sokuluyor.

Yeni Şafak
12:04 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:14 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Yarattığı tehlike nedeni ile yürüyerek telefon kullanan yayalara ceza kesecek.
Yarattığı tehlike nedeni ile yürüyerek telefon kullanan yayalara ceza kesecek.

Akıllı telefonlarımın hayatımıza girmesi ile insanların birçok önemli işini halletmesi saniyelere inmesine neden oldu. Özellikle akıllı telefon kullanıcılarının önemli işleri için zaman ve mekan kavramını ortadan kaldıran bu teknoloji yararının yanı sıra birçok tehlikeyi de beraberinde getirdi.

Söz konusu cihazlar başta kullanıcılarına sebebiyet verdiği dikkatsizlikler beraberinde ciddi tehlikelere neden olmaya başladı. Özellikle yolda yürürken dahi kullanılan telefonlar büyüyen trafikle birlikte büyük hayati tehlike yaratmaya başladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan tespite göre 2000 ile 2011 yılları arasında yaklaşık 11 bin kişinin yolda yürürken söz konusu dikkatsizliği sonucu yaralandığı tespit edildi.Bu olaylar üzerine tedbir almaya başlaya ülkeler yasal yaptırımları bir bir devreye sokmaya başladı.

ABD'nin Hawaii eyaletinde, Honolulu Belediyesi tarafından alınan yeni karara göre yayaların yolda yürürken telefon kullanması yasaklandı. 25 Ekim tarihinde yürürlüğe sokulacak olan yasa insanların akıllı telefon kullanımı nedeni ile oluşabilecek kazaları önlemeyi hedefliyor.

Yerel yönetimin dereye sokacağı yasaya göre yolda yürürken telefona bakan telefon kullanıcılar 15 ile 35 dolar arasında para cezasına çarptırılacak. Cezaya çarptırılan kişi cezaya aldırış etmez ikinci kez yakalanırsa 99 dolar ceza ödemek zorunda kalacak.

#Akıllı telefon
#Hawaii
#Honolulu Belediyesi
#yasa
7 yıl önce