|

Telefonlar kendi kendini şarj edecek

Akıllı telefonlar için yepyeni bir şarj sistemi ortaya çıktı. Ekranın kenarlarına yerleştirilen antenler sayesinde toplanan radyo dalgaları, telefona şarj olarak geri aktarılabiliyor. Bu sayede günlük kullanımda telefonlara ekstra yüzde 30 pil süresi sağlanmış olacak.

Yeni Şafak
13:31 - 31/07/2016 Sunday
Güncelleme: 13:34 - 31/07/2016 Sunday
Yeni Şafak
Telefondan çıkan radyo sinyalleri sayesinde mobil cihazların kendi kendini şarj edebileceği iddia ediliyor.
Telefondan çıkan radyo sinyalleri sayesinde mobil cihazların kendi kendini şarj edebileceği iddia ediliyor.

Gelişen teknoloji, artık şarj etmemiz gereken cihazlarla, elektriğin arasındaki kablo bağını kaldırmaya başladı. Hal böyle olunca kablo kalabalığı da yavaş yavaş son buluyor. Bu teknolojiyi ise bize yakından tanıtan kablosuz şarj özellikli akıllı telefonlar oldu.



Yeni tanımaya başladığımız bu teknolojinin yanı sıra yepyeni bir iddia gündemi sarstı. Radient Micro-Tech, telefondan çıkan radyo dalgaları ile telefonun şarj edilebileceğini iddia etti. Hatta bu söylediği teknoloji üzerine iki tane de patent aldı.



Söylentiye göre, telefondan çıkan radyo sinyalleri sayesinde cihaz kendini

. Telefon ekranının yanlarına yerleştirilen iki anten, bu radyo sinyallerini toplayacak. Toplanan radyo sinyalleri, bu anten vasıtası ile telefona şarj desteği olarak sağlanacak. Böylelikle günlük kulanım da yüzde 30 daha uzun pil sağlanmış olacak.



Sonuç olarak, ABD patent ofisine bir prototip sunulmuş olsa da bu sistemi daha henüz göremedik. Lakin patentinin alındığı bu teknoloji ilerleyen zamanda bizlerle buluşabilir. Böyle bir gelişmenin piyasaya çıkması ise hem büyük bataryalı telefonların bataryalarının küçülmesine, hem de gün içerisinde yetmeyen pil sürelerinin iyileşmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor. Bu arada şunu da hatırlatmakta fayda var; bu teknoloji ile küçülen bataryalar akıllı cihazlarında incelmesine yardımcı olabilir.



Belki de gelecek dönemde, bu teknoloji etrafımızdaki tüm cihazlardan çıkan radyo sinyallerini toplayarak telefonumuza şarj imkanı sağlayacak. Bununla birlikte belki de telefonları şarj etmemize gerek kalmayacak. Tabii bunun için daha çok uzun zaman beklememiz gerekecek.


#Radient Micro-Tech
#Akıllı Telefon
#Şarj
#Batarya
8 years ago